”Garanti'ye 'en yüksek düzeyde yatırım yapılabilir' notu”

JCR-Eurasia Rating'in, bankanın Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu (AAA(Trk)), görünümünü ise (Durağan) olarak teyit etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - JCR-Eurasia Rating'in, Garanti Bankası'nı "en yüksek düzeyde yatırım yapılabilir" kategori içerisinde değerlendirerek Uzun Vadeli Ulusal Notu'nu (AAA(Trk)), görünümünü ise (Durağan) olarak teyit ettiği bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, JCR-Eurasia Rating'in Garanti Bankası'nın Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu'nun (BB ), Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu'nun ise(BBB) olarak teyit edildiği belirtildi.

Bankanın ortaklık yapısı, uluslararası ilişkileri, bilanço kompozisyonu ve iştirak politikası dikkate alındığında Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu'nun "yatırım yapılabilir" kategoride değerlendirildiği dile getirilen açıklamada, uluslararası uzun vadeli yerel ve yabancı para notlarının Türkiye'nin ülke notunun (BB-) üzerinde değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bankanın ortakları tarafından desteklenme arzusu ve ortakların mali gücü ile bankanın üstlendiği riskleri kendi imkanlarına dayanarak yönetebilme yeteneğinin de "en yüksek destek ve bağımsızlık" kategorisinde değerlendirildiği bilgisine yer verildi.