Garanti'den kadın işletmecilere 55 milyon dolarlık fon

Garanti Bankası, Türkiye'deki kadın işletmecilere 55 milyon dolarlık EBRD fonu sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Garanti Bankası, Türkiye'de kadın girişimci sayısının artırılması, iş yaşamına kadınların katılımının teşvik edilmesi ve kadın yöneticilerin işletme faaliyetleri esnasında ortaya çıkacak finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 55 milyon dolar fon sağladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamada, "EBRD Kadın Girişimci Desteği kapsamında, hâlihazırda işletme sahibi kadınlara ve kadınlar tarafından yönetilen işletmelere  36 aya varan vadelerle uygun koşullarda kredi sağlanacak. Kadın girişimciler ayrıca toplam tutarın yüzde 70'i kadar teminat desteği kullanabilecek" denildi.

Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, "Garanti Bankası olarak 2006 yılından itibaren kadın girişimcileri farklı bir grup olarak değerlendiriyoruz" dedi.

"Bugüne kadar ki finansman desteğimiz 3.2 milyar lirayı buldu" diyen Onaran, "EBRD'den aldığımız yeni fonla işe yeni başlayan ya da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerin yanı sıra kadınlar tarafından yönetilen işletmeler de kredi kullanabilecek. Ayrıca teminat yaratma ihtiyacı bulunan işletmeler EBRD kefaletiyle kredi kullanmak üzere bankamıza başvurabilecek" şeklinde açıklamada bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir