Gaziantep'te Kredi Garanti Fonu Şubesi açılacak

Şube 1 Aralık'ta, Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle hizmete girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Gaziantep'teki KOBİ'lere kredi konusunda teminat desteği sağlayacak olan Kredi Garanti Fonu (KGF) Gaziantep Şubesi, 1 Aralıkta, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılacağı törenle hizmete girecek.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) hizmet binasında faaliyetini sürdürecek Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle işletmelere destek vermeyi, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmeyi amaçlıyor.

KGF, ayrıca TOBB VE KOSGEB'in finansman desteği ile oluşturulmuş Türkiye'de bu hizmeti veren ilk ve tek kuruluş olma özelliğini taşıyor.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, yaptığı açıklamada, KGF'nin, KOBİ'ler için yeni bir çıkış noktası olacağını belirtti.

KGF'nin işletmelere orta vadede rahat nefes aldıracağını ifade eden Koçer, "KOBİ'ler yarattıkları katma değer ve istihdamla ekonomimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ülkemizde her ne kadar KOBİ'lerimizin sorunları yapısal ve maliyetteki girdiler gibi görünse de, esas sorunun finansmana ulaşmak olduğunu biliyoruz. Bu nedenle KGF şubesinin Gaziantep'te açılmasını çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz" dedi.

KOBİ'lerin kullanacağı her türlü nakdi ve gayri nakdi krediye garanti veren KGF'nin son günlerde yaşanan kredi ve likidite daralmalarında Gaziantep'teki KOBİ'ler için bir yeni bir çıkış noktası olacağını da belirten Koçer, KOBİ'lerin yeni iş kurma, mevcut tesisin genişletilmesi, ham madde temini, yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, nakit sıkıntısı giderme, ihracat ve ithalatın finansmanı, teminat mektubu amaçlı kredilerde KGF'nin yardımcı olacağını ifade etti.

Panel düzenlenecek

Bu arada KGF Gaziantep Şubesinin açılışının ardından, GSO'nun ev sahipliğinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılımıyla "Rekabet Kültürü ve İş Dünyası" konulu panel de yapılacak. Panele Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'nın yanı sıra çok sayıda konuşmacı katılacak.

KOBİ'lere kredi konusunda destek verecek olan KGF, müracaatlarda bazı şartlar arıyor. Buna göre kredi başvurusunda bulunulan projenin yapılabilir olmasına dikkat edilecek. KGF, müracaatları değerlendirmesinde önceliği projenin yapılabilirliğine, yönetim yeterliliğine, firmanın ve ortaklarının liyakatine, moralitesine, öz kaynak katkısına ve kredinin geri ödenebilirliğine verecek.