”Gecikme büyük bir tehlike atlatılmış gibi gösterildi”

Onurair İletişim Direktörü Gerz, bir uçuşta meydana gelen gecikmeye ilişkin yapılan haberleri doğru bulmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Onurair, bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere ilişkin, küçük bir teknik arızanın uçağın tipi ve modeliyle özdeşleştirilmesi sonucu negatif haber yapılmasını doğru bulmadığını kaydetti.

Onurair İletişim Direktörü Rauf Gerz, yaptığı yazılı açıklamada, dün saat 18.55'te Diyarbakır'a hareket edecek uçağın teknik bir arıza nedeniyle 1 saat gecikmeli olarak 19.55'te hareket ettiğini bildirdi. Gerz, yaşanan 1 saatlik gecikmenin "büyük bir tehlike atlatılmış" gibi gösterildiğini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan 'Onurair'in arıza yapan uçağı paniğe yol açtı' şeklinde haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Uçuş güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek bir arıza, uçak yerdeyken tespit edilmiş. Arıza giderilmiş ve uçak 1 saat gecikmeli olarak yoluna devam etmiştir. Küçük bir teknik arızanın uçağın tipi ve modeliyle özdeşleştirilmesi sonucu negatif haber yapılmasını doğru bulmuyoruz. Filomuzdaki uçaklar, kaza yapan başka bir uçakla sadece tipleri aynı olduğu için irtibatlandırılamaz."

Rauf Gerz, ayrıca Atatürk Havalimanı'nda günlük tüm uçakların gecikmeleri toplandığında teknik ve diğer nedenlerden yaklaşık 100 saatlik bir gecikme olabildiğini savunarak, "Bu gecikmeler içerisinden sadece Onurair'in seçilerek haber yapılmasını da doğru bulmuyoruz" dedi.