Geleceğimiz için uzlaşıya ve gençlere inanıyoruz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - (DÜNYA) - Sabancı Üniversitesi,önceki gün lisansüstünde 14. dönem, lisans programlarında 11. dönem mezunlarını verdi. Mezunlar diplomalarını, üniversitenin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşen ve yaklaşık 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle aldılar.

Törende, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu. "Orman niteliğini yitirmiş bu araziye 150.000'e yakın ağaç ve çiçek diktik" diyen Sabancı şöyle konuştu: "Burada, gençlerimizin pozitif enerjisini hissedince ve yarının liderleri olacak yüksek donanımlı mezunlarımızı tanıyınca geleceğe dair umutlarımız çoğalıyor. Son günlerde ülkemizde yaşanan olaylar düşünüldüğünde hepimizin geleceğimize umut ile bakabilmek için siz gençlere ne kadar fazla ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Şiddetin, kutuplaşmanın, ayrışmanın çözüm olamayacağını biliyoruz. Ülkemizin geleceği için akla, sağduyuya, uzlaşıya ve elbette siz, pırıl pırıl gençlere güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz.

Üniversitemiz kuruluşundan bugüne sevindirici bir gelişme kaydetti. Aynı süre içinde ülkemiz de büyük bir kalkınma hamlesi yaşadı. Fakat şu anki durum gösteriyor ki, dünya konjonktürü ve finansal piyasalar zor bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz kriz döneminde aşırı likiditeye alışan piyasalarda, ABD başta olmak üzere likidite çekilmeye başlayacak. Bunun da bizim gibi doğal kaynakları kısıtlı olan gelişmekte olan ülkeleri etkileyeceği görülüyor. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde ve yıllarda, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla istikrar ve güvene ihtiyacı olacak. Bu doğrultuda, barış ve kardeşlik sürecinin aksatılmadan gerçekleştirilmesinin önemi daha da artmıştır. Atatürk'ün muasır medeniyetler hedefine ulaşmamız için hızla demokratik, özgürlükçü, hukukun üstünlüğüne bağlı yeni bir anayasaya ihtiyacımız vardır."

Sabancı Üniversitesi Kampusu'nda düzenlenen Mezuniyet Töreni'nde, 15 doktora, 111 yüksek lisans ve 425 lisans olmak üzere toplam 538 öğrenci diplomasını aldı. Sabancı Üniversitesi bu yıl 22 ülkeden öğrenci mezun etti.

Sabancı Üniversitesi'nde mezuniyet töreninden önce gerçekleşen "Akademik Yıl Kapanış Konferansı"nda bu yıl Türkiye'nin Nobel adayı iktisatçılarından, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü, "40 yaş altı ekonomistlerin nobeli" olarak adlandırılan John Bates Clark madalyası sahibi, IDEAS/RePEc araştırma veri tabanına göre, "Dünya'daki En Çok Alıntı Yapılan ilk 10 Ekonomist" arasında yer alan Daron Acemoğlu konuşmacı oldu. Daron Acemoğlu "Daron Acemoğlu konuşmasında " Her toplum kendi layık olduğu kurumlara sahip olur. Bence Türkiye en iyi kurumları hak ediyor . Türkiye'nin siyasetini değiştirip daha kapsayıcı yapmak sizin elinizde" dedi.