GİSAN Tersanesi'nin faaliyetleri durduruldu

3 işçinin öldüğü, 12 işçinin yaralandığı kazanın meydana geldiği tersane 20 gün süreyle durduruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - 3 işçinin öldüğü, 12 işçinin yaralandığı kazanın meydana geldiği GİSAN Tersanesi'nin faaliyetlerinin 20 gün süreyle durdurulmasına karar verildi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü Komisyonu, kazayla ilgili müfettiş ve inceleme raporlarının tamamlanması üzerine bugün akşam saatlerinde toplandı. 

Komisyon, raporlar çerçevesinde oy çokluğuyla iş yerinin "elektrik teması riski, basınç artışı, boğulma ve zehirlenme riski, tavan çökmesi riski ile kimyasal parlayıcı ve patlayıcı maddelerin parlama ve patlama riski" nedeniyle faaliyetlerinin 20 gün süreyle durdurulması yönünde karar aldı. 

Karar, Tuzla Kaymakamlığına bildirilerek, tersanenin mühürlenmesi işleminin Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılması istendi. 

Öte yandan, tersanenin belirlenen eksiklikleri tamamlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünden yeniden inceleme isteyebileceği, "eksikliklerin giderildiğine dair" rapor alındığı takdirde tersanenin sürenin bitimi beklenmeden yeniden açılabileceği bildirildi.