Global Liman'ın halka arz fiyatı belli oldu

Halka arz gösterge fiyat aralığı, SPK'nın son onayına bağlı olmakla birlikte hisse başına 19,6-23,5 lira düzeyinde belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Global Liman İşletmeleri AŞ, Borsa İstanbul'da kote olacak hisselerinin halka arz gösterge fiyat aralığını açıkladı. 

Global Liman İşletmeleri açıklamasına göre; halka arz gösterge fiyat aralığı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son onayına bağlı olmakla birlikte, hisse  başına 19,6-23,5 lira düzeyinde belirlendi. 

Söz konusu halka arz, 9 milyon adedi Global Yatırım Holding'in sahip olduğu paylardan olmak üzere toplam 32 milyon 746 bin 900 hisseden oluşuyor. Bununla birlikte hisse adedinin yüzde 15'ini geçmemek üzere, Global Yatırım Holding'in sahip olduğu hisselerden en fazla 9 milyon adede kadar daha satışa konu edilebilecek.  

Hisseler, Türkiye'de bireysel ve kurumsal, yurt dışında ise kurumsal yatırımcılara satılacak olup, Borsa İstanbul'da işlem görecek. Halen Global Liman İşletmeleri'nin yüzde 100 hissedarı konumunda bulunan Global Yatırım Holding, halka arz sonrasında da çoğunluk hissedara sahip olmayı sürdürecek. 

"EBRD, Global Liman'ın halka arzında pay almayı değerlendiriyor" 

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, Global Liman İşletmeleri'nin güçlü kurumsal rekabet avantajlarını anlatmak üzere yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşmek için sabırsızlandıklarını ifade etti. 

Kutman, 2004 yılında Global Liman'ı kurduklarından bu yana kimsenin bir iş alanı olarak düşünmediği bir segmentte "açık ve şeffaf" bir yaklaşımla iş yapan, takımının her biri kurucu ortak kadar değerli bir şirket inşa etme vizyonlarını koruduklarını belirterek, şunları kaydetti: 

"Sonuç olarak, önce Türkiye'nin lider liman şirketini kurduk. Şimdi de Global Liman İşletmeleri'ni küresel lider liman şirketine dönüştürmeye odaklandık. Bugün, Global Liman hepsi çok yönlü, uluslararası deneyimli yönetim ekibinin liderliğinde Akdeniz ve Asya Pasifik'teki güçlü pazar pozisyonlarıyla önde gelen limanlardan oluşan bir portföy sunuyor. Global Liman hem organik hem de inorganik olarak bugüne kadar güçlü bir büyüme elde etti. Kruvaziyer liman işletmeciliği alanında daha fazla büyümenin yolunu belirlemiş bulunmaktayız ve büyümenin bir sonraki aşamasını halka açık bir şirket olarak gerçekleştirmeyi bekliyoruz." 

Bu arada Global Yatırım Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (The European Bank for Reconstruction and Development - EBRD), Global Liman'ın halka arzında, halka arz fiyatı üzerinden belirli bir oranda pay almayı değerlendirdiği bildirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir