Goldman Sachs, büyümeyi 2010 yılı için yukarı yönlü revize etti

Kurum, Türkiye'de 2010 yılı GSYİH beklentisini yüzde 4.5 seviyesine çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 

İSTANBUL - Goldman Sachs, Türkiye'nin 2010 GSYİH artışı beklentisi yukarı yönlü revize edildi. Kurum ayrıca TL'nin dolar karşısındaki değerine ilişkin beklentisini de TL lehine revize etti.

Goldman Sachs'ın raporunda şöyle denildi:

"Bu haftanın piyasa analizinde Türkiye için temel beklentilerimizi revize ediyoruz. İlk olarak Türkiye'nin büyümesine ve döviz kuruna ilişkin beklentilerimizi değiştiriyoruz. Türkiye'de cari işlemler açığında yaşanan büyük ölçekli düzelmenin TL'nin değerine destek sağlamasını bekliyoruz. Bir IMF çıpası makro görünümün iyileşmesine yardımcı olacak. Bununla birlikte hükümet global ekonominin desteği olduğu sürece IMF'yi bir kenarda tutmayı tercih ediyor. Bu durum riskli bir strateji olabilir ancak global ekonominin bu yılın sonlarına doğru istikrara ve önümüzdeki yıldan itibaren de büyümeye kavuşmasını bekliyorsak, bu takdirde bu strateji çalışabilir.

TL'ye yönelik temel verilerin toparlandığını ve para biriminin istikrar bulacağını öngörüyoruz. Bu öngörümüz nedeniyle 3, 6 ve 12 aylık Dolar/TL beklentimizi sırasıyla 1.50, 1.55 ve 1.55 olarak revize ediyoruz.

Ayrıca 2010 yılı GSYİH beklentimizi de hafif yukarı çekerek yüzde 4.5 seviyesinde belirliyoruz. Bu yıl ise GSYİH 'da yüzde 7 gerileme bekleniyor.