Groupama: Türkiye pazarına güveniyoruz

Groupama Uluslararası Genel Müdürü Lemoux, Güven Sigorta'nın Groupama tarafından satın alınmasıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean François Lemoux, "Türkiye benzersiz bir büyüme platformu ve biz bu platformda olmaktan mutluyuz. Türkiye pazarına güveniyoruz" dedi.

Lemoux, Güven Sigorta'nın Groupama tarafından satın alınmasıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, Groupama olarak 14,9 milyar euro ciro ve 938 milyon euro net karla sigorta sektöründe sürekli ve karlı bir büyüme içinde olduklarını, dünya çapında yaklaşık 11 milyon müşteriye 37 bin 500 çalışanla hizmet verdiklerini kaydetti.

Lemoux, Başak Groupama Sigorta'nın Eylül ayı sonunda prim üretiminde yüzde 15 artışla 470 milyon YTL'ye ulaştığını, hayat dışı sigortada yüzde 5 pazar payı ile 8'inci büyük sigorta şirketi olduklarını belirterek, "Türkiye genelinde 1319 acente, 40 broker ve banka işbirliğiyle bin 154 şubeden müşterilerimize ulaşıyoruz" dedi.

Güven Sigorta'yı alma sebeplerine de değinen Lemoux, "Türkiye'deki potansiyeli çok önemsiyoruz. Hükümetin aldığı önlemlerle tarım sektörü büyüyecek ve biz bu pazarda olmak istiyoruz. Güven Sigorta'yla birleştiğimizde tarım sigortaları pazarında lider olacağız" dedi.

Türkiye pazarındaki hedeflerine de değinen Lemoux, "Türkiye pazarındaki hedefimiz, uluslararası deneyimlerimizi yansıtan yenilikçi uygulamalarla karlı bir büyüme içinde referans sigorta şirketi olmaktır" dedi.

Groupama Uluslararası Genel Müdürü Jean François Lemoux, Türkiye'nin gelişme potansiyeli yüksek bir ülke olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye benzersiz bir büyüme platformu ve biz bu platformda olmaktan mutluyuz. Türkiye pazarına güveniyoruz. 12 ülkede faaliyet gösteren güçlü bir markayız. Avrupa'nın en büyük ilk 10 sigorta şirketinden biri olmak stratejik büyüme planımızda yer alıyor. Bu hedefimizde Türkiye, benzersiz büyüme platformuyla önemli bir yer tutuyor."

Satışa çıkarsa Güneş Sigorta'ya aday oluruz

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Lemoux, Groupama markasını ön plana çıkartacaklarını, fakat varolan markaları da kullanabileceklerini, bu konunun önümüzdeki yılda netlik kazanacağını söyledi.

Bir başka soru üzerine ise Lemoux, şu an için başka bir şirket almayı düşünmediklerini, bu kriz ortamında yatırımlarını şu an için askıya aldıklarını fakat Vakıfbank'ın Güneş Sigorta'yı satışa çıkarması durumunda aday olacaklarını açıkladı.

Bir başka gazetecinin "Türkiyedeki krizi değerlendirir misiniz?" sorusuna ise "Türkiye de bir kriz yaşıyor şu anda evet ama bu, şu anın bakış açısı, şu anın vizyonu. Biz şu anla değil, uzun vadede ne olacağıyla ilgileniyoruz. Biz, Türkiye'ye ve Türkiye piyasasına güveniyoruz" dedi. "Başka ülkelere de yatırım yapmayı düşünüyor musunuz" sorusuna ise Lemoux, şu yanıtı verdi:

"Biz her zaman şunu söyledik. Öncelikle Güney Avrupa'da yer alacağız. Gelişeceğine inandığımız ülkelere öncelik veriyoruz. Türkiye de bunlardan biri. Türkiye, bizim için çok önemli bir yatırım noktası. Ukrayna, Tunus, Fas ve Cezayir'de de yatırım yapmayı düşünüyoruz."