GY Elyaf'taki satış karı 6.9 milyon YTL

GY Elyaf'ı Vopak'a satan Global Yatırım Holding, iştirak satış karının ne şekilde değerlendireceğini karar vermediğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Global Yatırım Holding, yüzde 100 iştiraki GY Elyaf'ın Hollandalı Vopak'a satışından 6.9 milyon YTL kar elde ettiğini bildirdi. Şirket, ortaklar cari hesabından kaynaklanan 3.76 milyon YTL tutarında kur farkı karı sağlandığını da belirterek, karın ne şekilde değerlendirileceğine henüz karar verilmediğini kaydetti.

Global Yatirim Holding A.Ş, İMKB'ye yaptığı açıklamada, GY Elyaf'ın sermayesini temsil ettiği yüzde 100 hissenin Vopak'a Cuma günü itibariyle devredildiğini anımsatarak, Vopak'la herhangi bir ilişkisi bulunmadığını kaydetti. GY Elyaf'in yüzde 100 hissesinin devir bedelinin 50 bin YTL olduğunu bildiren GYH, bu tutarın dışında ayrıca ortakların ortaklar cari hesabı kapsamında GY Elyaf'tan olan alacakları olan toplam 41 milyon 289 bin doların da peşin olarak tahsil edildiğini belirtti.

Çeşitli ön koşulların sağlanmasının ardından 2009 yılı içerisinde 9 milyon 750 bin doların da peştemaliye (hava parası) olarak tahsil edileceğini belirten şirket, toplam satış tutarının şirket konsolide aktif toplamına oranının yüzde 9.9 olduğu bildirdi.

Satış sonucu Global Yatirim Holding'in konsolide olmayan yasal finansal kayıtlarında 6 milyon 912 bin 703 YTL tutarında iştirak satış karı oluştuğu aktaran Global Yatırım Holding, diğer yandan ortaklar cari hesabından kaynaklanan 3 milyon 760 bin YTL tutarında kur farkı da karı elde edildiği belirtildi.  Şirket, söz konusu karın ne şekilde değerlendirileceğine henüz karar verilmediğini açıkladı.