GYİAD Akademi doğu illerine açılacak

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği, girişimciliği teşvik etmek amacıyla doğu illerinde çalışmalarına devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak, girişimciliği teşvik etmek için GYİAD Akademi'de, üniversitelerde okuyan 695 öğrenciye eğitim verdiklerini belirterek, bundan sonra GYİAD Akademi'nin doğu illerindeki gençlere de açılacağını bildirdi. Toprak, yaptığı yazılı açıklamada, 2011'de Yeditepe Üniversitesi ile başlayan GYİAD Akademi'nin ODTÜ, Marmara, Galatasaray, Yıldız Teknik ve Koç üniversiteleriyle sürdüğünü ifade ederek, gerçekleştirilen eğitimlerle iş dünyasının birikiminin öğrencilere aktarıldığını belirtti. 

GYİAD Girişimcilik Komisyonu'nun hayata geçirdiği akademi kapsamında GYİAD gönüllüsü toplam 58 iş insanı ve yöneticinin üniversitelerde toplam 313'er saat ders verdiğini anlatan Toprak, şunları kaydetti: 

 "Üniversitelerimizde GYİAD Akademi ile öğrencilere gerçek hayatın pratiğini aktardık. Dönem sonunda 30 kadar proje jüri tarafından değerlemeye alındı. Geleceğin girişimcileri olmaları yönünde tohumlar ektik. Madem ki işsizlik bu ülkenin onlarca yıldır devam eden en kronik sorunu, o zaman daha fazla girişimci yetiştirmek zorundayız. Bugün için İstanbul ve Ankara'daki üniversitelerle sürdürdüğümüz GYİAD Akademi projesini Doğu'ya da taşıyacağız. Harran Üniversitesi'nde bir günlük GYİAD Akademi düzenleyeceğiz. Özellikle Batman, Şanlıurfa, Van gibi gelişmeye açık bölgelerde etkisinin çok yüksek olacağına inanıyoruz." 

Toprak, YÖK, KOSGEB ve GYİAD arasında yapılan protokol ile GYİAD Akademi'nin, uygulamalı girişimcilik eğitimi olarak kabul edildiğini vurgulayarak, derslerini başarıyla bitiren öğrencilerin KOSGES Girişimcilik Sertifikası ve hibe kredi almaya hak kazandığını kaydetti. 

GYİAD Akademi olarak tüm gençlere fırsat eşitliği sağladıklarına işaret eden Toprak, işsizliğin en yüksek olduğu bölgelerde girişimciliği özendirerek, sorunun bir başka yere taşınmadan kendi alanı içinde çözülmesine katkı sunacaklarının altını çizdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir