Haliç Boatshow, 30 Nisan'da başlıyor

Haliç'te 30 Nisan-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Haliç'te 30 Nisan-4 Mayıs'ta düzenlenecek fuarda, 120 tekne, yat ve yelkenli satışa sunulacak.  

UBM NTSR FuarcılıkYönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Haliç Boatshow" fuarı hakkında bilgi verdi.  

Fuarcılığın milyarlarca dolar katma değer sunacak bir sektör olduğunu belirten Tığlıoğlu, İstanbul'un fuarcılık alanında da büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını kaydetti.

Tığlıoğlu, İstanbul'un bölgedeki en az 30 ülkeye, fuarcılık başta olmak üzere turizm, ticaret ve kültür alanlarında da merkez olabileceğini bildirdi.

İstanbullular'ın yeteri kadar denizden istifade edemediğini dile getiren Tığlıoğlu, toplumda deniz kültürünü geliştirmenin yollarını araştırdıklarını belirtti.  

Yatçılığın, çevreye neredeyse hiç zararı olmayan bir sektör olduğunu, bunu da özellikle gençlere anlatmaya çalıştıklarını dile getiren Tığlıoğlu, Avrupa'ya kıyasla yatçılık sektörünün yeteri kadar gelişemediğini söyledi.  

"Denizle iç içe bir toplum"

Haliç Boatshow Fuar Grup Direktörü Esin Göksel, bu fuarla daha çok insanı denize çekmeyi amaçladıklarını kaydetti.  

"Karadan denize değil, denizden karaya bakan bir toplum hedefliyoruz" diyen Göksel, nüfusun önemli bir kısmını oluşturan gençlerin denize ilgisini artırmanın önemine değindi.

Fuarda, 120 tekne, yat, motor ve yelkenlinin satışa sunulacağını belirten Göksel, tekne almak isteyenlere alternatifler sunduklarını ve karar verme sürecine katkıda bulunduklarını anlattı.   

Esin Göksel, fuarda 12 üniversitenin yelken kulüplerinin katılacağı yarışmanın yanı sıra başka etkinliklerin de planlandığını belirtti.

Haliç'te 30 Nisan-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek fuarı, 50 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği, buradan elde edilecek gişe gelirinin bir kısmının Deniz Temiz Derneğine  (TURMEPA) bağışlanacağı belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir