Halkbank, faiz indirimine gitti

Banka, tüketici ve konut kredilerinde faiz indirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Halkbank, tüketici ve konut kredilerinde faiz indirdi.

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre, bireysel kredilerdeki yeni faiz indirimi çerçevesinde tüketici kredilerine yüzde 1,45, konut kredilerine yüzde 1,18'den başlayan faiz oranları uygulanacak.

Kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanlar için konut kredileri faiz oranı 61–120 ay vade aralığında yüzde 1,36'dan yüzde 1,27'ye, 1-60 ay vade aralığında yüzde 1,32'den yüzde 1,23'e indi.

Halkbank ayrıca 1–36 ay vade aralığında konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine yüzde 1,18'lik faiz oranı fırsatı sunuyor.

Halkbank, tüketici kredilerinde de kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanlar için faiz oranını 48 aylık vadede yüzde 1,55'ten yüzde 1,45'e düşürdü.

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

"Kredibilitesini gittikçe yükselten Merkez Bankası, düşük enflasyon beklentileri ile uyumlu bir para politikası izliyor ve bu politikayı bir süre daha sürdüreceğinin sinyallerini veriyor. Piyasaların da dikkatle izlediği Merkez Bankası'nın yorumlarında kullandığı dil, bankaları faiz indirimleri yapmaları konusunda daha cesur davranmaya davet ediyor.

Krizin etkin yönetilmesi konusunda Merkez Bankası, BDDK, hükümet ve diğer sivil toplum örgütleri eşgüdüm içinde çözümler üretmek konusunda rasyonel davranış örnekleri sergiliyor. İçinden geçmekte olduğumuz kriz döneminde hem bireysel hem de ticari müşterilerinin bankaya olan borçlarının uygun koşullarla yapılandırılması konusunda öncü kampanyalar düzenleyen Halkbank, bu faiz indirimiyle de müşteri odaklı bankacılık anlayışının gereğini yerine getiriyor."