Halkbank, Sivas TSO üyelerine 'uygun koşullu' kredi verecek

Banka ile Sivas TSO arasında kredi protokolü imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Halkbank arasında kredi protokolü imzalandı.

Sivas TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas TSO ile Halkbank arasında, oda üyelerine uygun koşullarda kredi desteği sağlanması amacıyla oda binasında protokol imzalandı.

Oda üyelerine 36 ay vadeli, 500 bin YTL limitli, yüzde 1,79 faiz oranlı kredi kullanma imkanı sağlayan protokolü, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Öztürkcan imzaladı.

Protokol imza törenine, Halkbank Pazarlama Bölüm Müdürü Özgür Evren, Operasyon Müdürü Okan Ortaçbayram ve Şube Müdürü Cevdet Aygün katıldı.

Protokol töreninde konuşan TSO Başkanı Osman Yıldırım, üretim ve istihdam konusunda ipi göğüsleyerek, bütün zorluklara meydan okuyan KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Halkbank Bölge Koordinatörü Metin Öztürkcan ise KOBİ'lerin finansman ihtiyaçlarını uygun faiz oranları ve uzun vadeli krediler ile karşıladıklarını belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odalarına yaklaşık 1,3 milyar YTL kredi kullandırdıklarını belirten Öztürkcan, Türkiye'nin ilk KOBİ Bankası unvanına yaraşır şekilde 70 yıldır faaliyetlerini sürdürerek ülke kalkınmasına, gelişmesine ve zenginleşmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

Öztürkcan, "Halkbank'ın mali yapısı, teknolojik imkanları ve insan kaynağı ile reel sektöre hizmet için çalışan bir bankayız" dedi.

Açıklamada, protokolün oda üyelerine sağladığı avantajlar ve Halkbank'ın KOBİ'lere sunduğu imkanlar hakkında detaylı bilgilere yer verildi.