Halkbank'tan Rize TSO üyelerine kredi

Protokolle Rizeli tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla azami 500 bin lira limitli kredi kullanma imkanı sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - Halkbank ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında imzalanan protokolle oda üyeleri uygun koşullarda kredi kullanabilecek.

Rize TSO'da düzenlenen basın toplantısı ile oda üyelerinin normal koşullara göre daha düşük faiz oranıyla kredi kullanmalarına imkan sağlayacak protokol, Halkbank Rize Müdürü Tuncay Koramaz ile Rize TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu arasında imzalandı.

Koramaz, protokolle Rizeli tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla azami 500 bin lira limitli kredi kullanma imkanı sağladıklarını belirtti.

Kredi ile oda üyelerinin nakit, gayri nakit kredi taleplerinin karşılanacağını ifade eden Koramaz, ''Faiz oranı normal kredilere uygulanan kredilerimize göre daha düşük olarak yüzde 1,20-1,25 olarak belirlendi. Ayrıca anlaşma paketinde finansal destek kredisi, orta ve uzun vadeli proje kredisi daha yüksek limitli kredi kullanılabilecek. Oda üyelerinin nakdi gayri nakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor'' dedi.

Ofluoğlu ise Halk Bankası ile yaptıkları protokol ile üyelerine sağlanan imkanın iyi bir fırsat olduğunu belirterek, ''Esnafımızın önümüzdeki dönemde paraya ihtiyacı olacak. Bu dönemde açılan bu kredinin fayda sağlayacağına inanıyorum. Halk Bankası'nın bu desteği ile esnafımız işlerini rahatlatabilecek'' diye konuştu.

Üyelerin kredi kullanırken hesaplarını iyi yapmaları gerektiğine dikkati çeken Ofluoğlu, ''Her şeye rağmen esnafımız hesabını iyi yaparak kredi alsın. Çünkü kredi borçtur ve geri ödenmesi gereken bir paradır. Hesabı iyi yapılmadan alınan kredi fayda yerine derin yaralara yol açabilir'' dedi.