Halkbank'tan Sakarya TSO üyelerine kredi

Kredi aylık yüzde 0,83 faizle KOBİler'in kullanımına sunulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

SAKARYA - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) kaynaklarından oluşturulan 1,5 milyon TL'lik kredinin oda üyesi KOBİlerin kullanımına sunulması için Türkiye Halk Bankası ile kredi protokülüne imza attı.

SATSO kaynaklarından oluşturulan 1,5 milyon TL'lik kredinin oda üyesi KOBİlerin kullanımına sunulması için Türkiye Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahap Kavcıoğlu ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk arasında kredi protokolü imzalandı.

SATSO'da düzenlenen imza töreninde konuşan Kavcıoğlu, Türkiye'nin küresel krizin tam ortasında olmasa da yaşanan gelişmelerden etkilenmemesinin mümkün olamayacağını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde ekim ayında oda kaynaklarının iş adamları ve sanayicilerin kullanımına açıldığını kaydeden Kavcıoğlu, şöyle konuştu:

"100 milyon lira kaynakla TOBB ile başlattığımız yarış Ankara, İstanbul, Bursa ve Eskişehir Ticaret Odası'nın ardından bugün SATSO ile devam ediyor. Bunlar önemli gelişmeler. Sanayicisi, sivil toplum örgütü ve bankacısıyla kenetlenerek Türkiye'nin gelişimine katkı yapma girişiminin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Türkiye'yi baştan sona dolaşıyoruz. Bütün ticaret odalarıyla görüşüyoruz. Bütün odalardan olumlu haberler geliyor. Kendi imkanlarımızı zorlayarak daha iyi faiz oranları ve vadelerle iş adamlarımızın yanında olmak istiyoruz. SATSO bu protokol için kendi kaynaklarından 1,5 milyon TL koyuyor. Bu kaynak geri dönüşlerle 2,5 milyon TL'yi buluyor. Banka olarak şu ana kadar odalar ve kendi kaynaklarımızla 3,5 milyar TL'lik kaynak oluşturduk."

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk ise oda kaynaklarından oluşan 1,5 milyon TL'lik krediyi üyelerine aktarmak istediklerini belirtti.

Kredinin aylık yüzde 0,83 faizle KOBİler'in kullanımına sunulacağını kaydeden Öztürk, "daha fazla kaynağa ihtiyaç olması halinde Halk Bankası kendi kaynaklarını da devreye sokacaktır. Bu olgu ve gelişim fevkalade önemlidir. TOBB'un başlatmış olduğu bu proje içinde hem kendi, hem de odaların kaynaklarını Halk Bankası ile devreye sokması önemli bir olgudur. Bu gelişim günden güne bütün odalara dalga dalga yayılmaktadır" diye konuştu.