Halkbank'tan sorunlu krediler için yeni fırsat

Banka, sorunlu krediler için yapılandırma programını "Rahat Bir Nefes Alın" sloganı ile hayata geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Halkbank, sorunlu kredi borçları için yeni bir Borç Yapılandırma Programı başlattı.

"Rahat Bir Nefes Alın" sloganı ile lanse edilen programı değerlendiren Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, "Bu program, bugüne kadar yürürlüğe koyduğumuz yapılandırma programları arasında en uygun koşullu olanıdır. Ayrıca sektördeki diğer yapılandırma programlarıyla karşılaştırıldığında temerrüt faiz oranından vazgeçilerek cari faiz oranının kabul edilmesi, defaten ödemelerde uygulanan ek faiz indirimi, uzun vadesi ve başvuru sürecinin kolaylığı ile de dikkat çekiyor" dedi.

Borç Yapılandırma Programı kapsamında bugünkü faiz oranları üzerinden yeniden yapılandırılacak kredi borçlarına 60 aya (konut kredisi borçlarına 120 aya) varan vadeler uygulanacak. Borcunu en geç üç ay içerisinde peşin ödemek isteyenlere ise ek faiz indirimi fırsatı sunulacak. Programdan yararlanmak isteyen firmalar ve bireysel müşterilerin (kredi kartı, konut, taşıt, tüketici kredisi müşterileri) başvuruları 1 Nisan - 1 Temmuz 2009 tarihleri arasında kabul edilecek.

"Sıkıntılı işletmeleri yeniden ekonomiye kazandıracağız"

Bir misyon bankası olan Halkbank'ın 2009 yılındaki önceliklerinden birinin, takibe intikal etmiş borçları orta ve uzun vadeye yayarak yapılandırmak olduğunu vurgulayan ve daha önce başlatılan benzer yapılandırma programları sona erdiği için yeni bir program başlatmaya gerek duyduklarını belirten Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Dünya genelinde hissedilen ekonomik krizin geldiği noktada firmaların yaşadıkları güçlüklerin göz ardı edilemeyeceğini, ülkemizin ve işletmelerimizin bu ortamdan en az zararla çıkması için farklı bir yaklaşım tarzının benimsenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Piyasalardaki dalgalanmanın zincirleme bir etki yarattığı dikkate alındığında, tüm piyasa oyuncularının yapıcı bir anlayışla hareket etmesi gerekiyor. Başlattığımız yapılandırma programıyla, gerek global finansal kriz gerekse faaliyet gösterdiği sektörün özgün koşulları nedeniyle ödeyemediği kredi borcunun sıkıntısını yaşayan işletmelerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını amaçlıyoruz.

"57 bin bireysel müşteriye ulaşacağız"

Aynı zamanda bireysel müşterilerimize de dost eli uzatarak bireysel kredilerden kaynaklanan sorunlarının giderilmesi için çaba harcıyoruz. Yapılandırma programımız çerçevesinde takip hesaplarına intikal etmiş kredisi bulunan yaklaşık 57 bin müşterimizin tamamına ulaşmayı hedefliyoruz."

Halkbank ayrıca 2008 yılının ortalarından itibaren uygulamakta olduğu, henüz yasal takip hesaplarına intikal etmemiş ancak borç geri ödeme yükümlülüklerini aksatmış olan firmalar ile bireysel müşterilerin kredi borçlarının kendi nakit akışlarına uygun vadelerde yeniden yapılandırılması uygulamasına da devam ediyor.

Halkbank'tan kullandıkları krediler takip hesaplarına aktarılan müşteriler, Borç Yapılandırma Programı'ndan yararlanmak için krediyi kullandıkları şubelere başvurabiliyor. Bankanın www.halkbank.com.tr adresindeki internet sitesinden ve 444 0 400 Halkbank Dialog hattından da program hakkında detaylı bilgi alınabiliyor.