Hava-İş'ten grev kararı

Hava-İş, THY'de 15 Mayıs'a kadar uzlaşma olmazsa greve gitme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak Türk Hava Yolları'nda 15 Mayıs'a kadar bir uzlaşma sağlanmazsa greve gitme kararı aldı.

Reuters'in sorularını yanıtlayan Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, "Bugün yönetim kurulumuz olağanüstü toplandı. Geçen hafta Başkanlar Kurulumuz olmuştu ve orada işverene 3-4 günlük bir süre daha vermiştik. Bu süre içinde de bize olumlu bir dönüş olmadığı için yönetim kurulumuz olağanüstü toplanarak THY'deki grev kararını belirledi. Buna göre 15 Mayıs tarihine kadar bir anlaşma olmazsa o tarihte artık THY'de grev uygulaması yapılması kararlaştırıldı" dedi.

Bu kararı 15 Mayıs'ta saat 00.01'den itibaren istedikleri zaman uygulayabileceklerini belirten Yağcı, temel uyuşmazlık konusunun 305 işçinin işe iade edilmesi ile ilgili olduğunu söyledi ve Yargıtay'ın da işe iadeleri onadığını vurguladı.

Grev kararı olduğunda yasaya göre Çalışma Bakanına arabuluculuk hakkı tanındığını belirten Yağcı, "Eğer bakan böyle bir hakkı kullanırsa biz her türlü görüşmeye açığız. Hala süremiz var. Her türlü görüşmede sendikamız yer alacaktır.Uzlaşma yönünde adım atılırsa her zaman bizim de atacağımız adımlar vardır. Bunu sürekli beyan ediyoruz" dedi.

Hava İş Sendikası grev kararını 10 Nisan'da THY Genel Müdürlüğü'ne asmış ve şirkete uzlaşma için süre tanıdığını açıklamıştı.