Havada grev sesleri yükseliyor

Hava-İş Sendikası Yönetim ve Başkanlar Kurulu, Türk Hava Yolları’nda grev kararı ile ilgili yarın toplanacak. Toplantıda alınan kararlar ise 28 Mart Perşembe günü kamuoyuna açıklanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hava-İş Sendikası Yönetim ve Başkanlar Kurulu, Türk Hava Yolları’nda grev kararı ile ilgili yarın toplanacak. Toplantıda alınan kararlar ise 28 Mart Perşembe günü kamuoyuna açıklanacak. 

 
Havada grev sesleri yükselmeye başladı. Halen uyuşmazlıkta bulunan ve 14 bine yakın Hava-İş Sendikası üyesini ilgilendiren THY A.O 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili resmi arabulucu tutanağı sendikaya dün tebliğ edilmişti. Bu aşamadan sonra sendika yetkili kurulları da yarın toplanarak grev kararı asılması ve uygulanması ile ilgili konularda gerekli kararları alacaklarını bildirdi. 
 
Yönetim ve Başkanlar Kurulu aldığı kararları kamuoyuna 28 Mart Perşembe günü saat 12.00’de THY’de işten çıkarılan 305 çalışanın direnişinin sürdüğü Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Bölümünde yapılacak basın açıklaması ile duyuracak. Sendikanın konuya ilişkin açıklamasında grev kararı ve grev uygulaması sürecinde de sendikanın öncelikli tercihinin çözüm sağlamak olduğu ifade edilirken, “Bu çözüme inatla direnen THY A.O Yönetimi bu aşamadan sonraki olumsuzlukların tek sorumlusu olacaktır” denildi.