Hazır giyim ihracatında düşüş ivmesi azalacak

Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, sektörel ihracattaki gerilemenin önümüzdeki dönemde toparlanacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

GAZİANTEP - Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, hazır giyim ihracatındaki düşüş ivmesinin önümüzdeki dönemde azalacağını belirtti.

Orakçıoğlu, Türkiye'nin hazır giyim ihracatının bu yıl mayıs ayında yüzde 27,17 ve Ocak-Mayıs döneminde yüzde 27,32 azaldığını hatırlatarak, sektörel ihracattaki gerilemenin önümüzdeki dönemde toparlanacağını söyledi.

Türkiye'nin genel ihracatının mayıs ayında yüzde 39,97 düştüğüne işaret eden Orakçıoğlu, "Hazır giyimin yüzde 27,17 düşmesi direnç gösterdiğini ortaya koyuyor. Aynı zamanda krizin etkisiyle birçok sektörde yeniden hareketlenme ve yapılanma hazır giyimdeki kadar kolay olmuyor, biz daha esnek ve hızlıyız. Önümüzdeki dönemde krizin etkisi hazır giyimde daha da azalacak. Büyüme değil ama ihracatta aşağı düşüş hızı azalacak" dedi.

Orka Grup'un bu dönemde krizi en iyi yöneten firmalardan biri olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, "2001'de de krizi en iyi yöneten firma seçilmiştik. Üretimde marka gücüz, hem yurt içinde hem yurt dışında perakende satış noktalarında varız. Pazar çeşitliğine, AR-GE ve tasarıma önem veriyoruz. AR-GE yatırımlarının karşılığını alıyoruz. 4 markamız var, hedef kitlemiz geniş. Piyasanın değişen koşullarına göre iş yapış modelimizi geliştiriyoruz" diye konuştu.