Henkel yeni fabrikasını Ankara'da açtı

Türk Henkel'in Elmadağ'daki Çamaşır ve Bakım Ürünleri Fabrikası törenle açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türk Henkel'in Elmadağ'daki Çamaşır ve Bakım Ürünleri Fabrikası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Henkel'in Orta ve Doğu Avrupa'daki en büyük 2. tesisi olan fabrikada yıllık 200 bin tondan fazla ve 63 milyon adet deterjan üretilecek. İlk etapta 251 kişiye istihdam sağlayacak tesis, yaklaşık 30 milyon avro'ya mal oldu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, fabrikanın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, konuşmasını Türkçe ve Almanca olarak yaptı.

Almanya'nın en önemli ticaret ortağının Türkiye olduğunu ifade eden Cuntz, 2008 yılında Türkiye'den en fazla ürün ithal eden ülkenin de Almanya olduğunu kaydetti.

Türkiye ve Almanya'yı, "iki stratejik partner" olarak nitelendiren Cuntz, "2009 yılında da omuz omuza vererek, kriz sonrasındaki pozisyonumuzu birlikte belirlemeliyiz. Türk ekonomisi AB'deki pazarlara giderek daha iyi bağlanıyor. Biz Almanya olarak Türkiye'yi AB sürecinde var gücümüzle destekliyoruz" dedi.

Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen Almanların Türkiye'ye yatırım yapmaya devam ettiğini vurgulayan Cuntz, çünkü Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak geleceğine güvenle baktıklarını belirtti.