Hilton İstanbul'daki 55. yılını kutluyor

Bakan Günay, önümüzdeki 5 yılda Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısının 30'a ulaşacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hilton'un dünyada çok yaygın bir oteller zinciri olduğunu belirterek, "Ülkemizde farklı kentlerde 10 kadar otelimiz var. 10 yeni otel daha yapılıyor. Önümüzdeki 5 yılda Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısı 30'a varacak" dedi. 

İstanbul Hilton'un 55. yıl dönümü kutlama programında konuşan Günay, Türkiye'nin kültür, toplumsal ve turizm yaşamında birçok ilklere vesile olan Hilton'un İstanbul'daki 55. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Günay, birçok eski filme, kültür ve sanat programına ev sahipliği yapan Hilton'un kendi kuşağı için özel bir anlam taşıdığını, önemli bir marka olduğunu söyledi.

Hilton'un dünyaya açıldığı ilk pencerelerden birinin İstanbul olduğunu bu gece vesilesiyle öğrendiğini belirten Günay, "Birbirimize uğurlu geldiğimizi düşünüyorum. Hilton dünyada çok yaygın bir zincirin sahibi ve ülkemizde farklı kentlerde 10 kadar otelimiz var. 10 yeni otel daha yapılıyor. Önümüzdeki 5 yılda Hilton markasını taşıyan konaklama merkezlerinin sayısı 30'a varacak" diye konuştu. 

Günay, bu rakamın aynı zamanda Türkiye'de turizmin geliştiğine de işaret ettiğini ifade ederek, Türkiye'nin geçen yılı 27 milyon yabancı ziyaretçiyle kapattığını, bu yıl da 30 milyon yabancı ziyaretçi beklendiğini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydeden Günay, bu rakamlarla Türkiye'nin kararlı bir turizm merkezine dönüştüğünü bir kez daha dünyaya duyurmuş olacağını bildirdi.

Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Bakan Günay'a, Hilton Worldwide Başkan ve CEO'su Christopher Nassetta'ya ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a, İstanbul Hilton Oteli'nin tarihini anlatan bir kitap ve otelin maketini takdim etti.

Geceye, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Altan Öymen ve Sezen Cumhur Önal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir