Hisarcıklıoğlu: Türkiye'nin en kurumsal firmasının teşvik alacağı çıktı

Geriye dönük teşvikler için mayıs ayının sonuna kadar başvuruda bulunulması gerektiğini hatırlatan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Türkiye’nin en kurumsal firmasının alacağı çıktı. Benim kendi şirketimin de alacağı çıktı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yerel Zincirler Buluşuyor Konferansı ve Fuarı etkinliğinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu devletin iş dünyasına sağladığı birçok teşviğin yeterince bilinmediğini ifade etti.

“Geçmişe yönelik istihdam teşviklerinizi gidin alın" diyen Hisarcıklıoğlu, "Hepimiz teşviki isteriz ama muhasebeciler, muhasebe müdürleri işin kolayına kaçmış, geçmişte nasılsa öyle ödüyorlar. Halbuki bir sürü teşvikimiz var. Türkiye’nin en kurumsal firmasının alacağı çıktı. Benim kendi şirketimin de alacağı çıktı, açık söyleyeyim. Tüm patronları ikaz ediyorum. Geçmişe yönelik istihdam teşviklerinden faydalanmak için mayıs sonuna kadar müracaat ettiniz ettiniz. Etmezseniz hakkınız yanıyor" şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, markalaşma konusunda yerli şirketlerin korunmasına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“İndirim mağazaları, ‘Private label’ markalı ürünler, hem kobilerimizin büyümesini, hem de markalaşmasını engelliyor. Bir taraftan markalaş diyoruz ama markalaşanın da paçasında tutuyoruz. Eğer bu işin önü alınmazsa, milli bir sanayimiz kalmaz. Sanayicimiz ve üreticimiz de taşeronlaşır. O halde bunları da denetim altına almak lazım.”

Bu konularda ilginizi çekebilir