HSBC, Cansuyu Kredisi taleplerini almaya başladı

Cansuyu Kredisi kapsamında KOSGEB ile anlaşan HSBC Bank, şirketlerin başvuru taleplerini almaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - İhracatçı KOBİ'lere ekonomik krizde destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Cansuyu Kredisi" kapsamında KOSGEB ile anlaşan HSBC Bank, şirketlerin başvuru taleplerini almaya başladı.

HSBC Bank'tan yapılan yazılı açıklamada, KOSGEB tarafından başlatılan İhracat Kredisi Destek Programı ile hizmete sunulan "Cansuyu Kredisi" için KOBİ'lerin HSBC'ye başvuruda bulunabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, ihracatçı KOBİ'lerin, elektronik ortamda başvurularını HSBC şubelerinden bizzat yapabilecekleri, ayrıca www.kosgeb.gov.tr web sitesine vergi numaralarını girerek, kredi süreçlerini takip edebilecekleri kaydedildi.

Açıklamaya göre, ihracatçı KOBİ'lere 6 ay vade ve düşük faiz oranı ile sunulacak kredi toplamı 1 milyar dolar olup; KOBİ başına tek seferde sağlanacak üst limit 200 bin dolar olacak.

Yıllık faiz oranı yüzde 7,088 olan kredi için, faizin üçte ikisi KOSGEB tarafından ödenirken, üçte biri de KOBİ'ye ait olacak. Bu durumda 180 günlük vade için KOBİ'lerin ödeyeceği faiz oranı yüzde 1,1813 olacak.

İhracat kredisinden faydalanmak isteyen KOBİ'lerin sahip olması gereken kriterler şöyle:

"İhracat taahhüt etmesi veya ihraç kayıtlı satış yapması, 250'den az çalışan istihdam etmesi, yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 25 milyon TL'yi aşmaması, imalat sanayi sektöründe faaliyet göstermesi, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması ve KOSGEB'e verilecek güncel KOBİ Beyannamesi ve Yararlanıcı Durum Tespit Formunun onaylanmış olması."