HSBC'nin Pakistan şubelerine talip

İş Bankası, HSBC'nin Pakistan'da faaliyet gösteren şubelerinin bir bölümünün satın alınmasının değerlendirildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 


İSTANBUL - İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aral, Pakistan Merkez Bankası'nın HSBC'nin Pakistan'daki şubelerinin İş Bankası tarafından alınabilmesi için İş Bankası'nı yetkilendirdiğini söyledi.         
Aral, "Pazartesi günü itibariyle Pakistan Merkez Bankası, HSBC'nin Pakistan'daki şubelerinin satın alımı konusunda yetkilendirildik" dedi.
HSBC'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, HSBC'nin Karaçi'de dört, İslamabad'da iki, Lahor'da iki olmak üzere Pakistan'ın beş kentinde toplam 11şubesi bulunuyor.
İş Bankası öğle saatlerinde konuyla ilgili olarak KAP'a yaptığı açıklamadada Pakistan'da şube açılması için gerekli girişimlerde bulunmak üzere GenelMüdürlüğün 27 Aralık 2011'de yetkilendirildiğini hatırlatarak, "HSBC'nin Pakistan'da faaliyet gösteren şubelerinin bir bölümünün satın alınması da bu  kapsamda değerlendirilmektedir" dedi.
Aral, bankanın yurtdışında büyüme stratejileri kapsamındaki diğer çalışmaların da sürdüğünü belirerek, "Batum, Bağdat, Kosova'da şube açılışları; Azerbaycan'da ise banka alımı konusunun da Temmuz-Ağustos aylarında netleşmesinibekliyoruz. Öte yandan Mısır'daki görüşmeler sürüyor" dedi.
İş Bankası'nın Irak'ın Bağdat, Gürcistan'ın Batum, Pakistan'ın Karaçi, Kosova'nın Priştina ve Azerbaycan'ın Bakü şehirlerinde bankacılık imkanlarını değerlendirmek istediğini daha önce de açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir