”Hükümet bizi dinliyor, ama kendi bildiğini okuyor”

Çelebi, Başbakanın işsizlik yoksulluk sorunlarını ve krizi ifade ettiklerinde kendilerini kriz telalığı yapmakla suçladığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BOLU - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, hükümetin kriz konusunda işçi sendikalarını sadece dinlediğini, kendi bildiğini yapmaya devam ettiğini savundu.

Çelebi, Bolu'da başlayan DİSK Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantının gündeminin kriz olduğunu belirten Çelebi, "Krizin etkileri, yansımaları konusunda nasıl önlemler alınması gerekiyor, buna karşı mücadelemizin ne olması gerekiyor bunları tartışacağız. Çünkü krizin en büyük etkisini bizler çekiyoruz" dedi.

Krizin etkilerini ve bedellerini en ağır ödeyen kesimin temsilcileri olarak, Türkiye'deki mağdurların sesi olarak bu sürece nasıl müdahale edeceklerini tartışacaklarını kaydeden Çelebi, şöyle devam etti:

"Ankara'da 29 Kasımda doğal gaza yapılan zamların geri alınması ve elektriğe zam yapılmaması, baskıların ortadan kaldırılması için ve işsizliğe, işten atılmalara, yoksulluğa karşı yürüyüş yapacağız. Krizle birlikte çeşitli sektörlerde işten atılmalar oldu. Belli aralıklarla yaptığımız toplantılarda bu gelişmelerin olabileceğini aktarmıştık. Hükümet kriz konusunda mekanizmaları çalıştırıyor, bizi dinliyor, ancak kendi bildiğini okuyor."

"Kriz tellallığı yapmakla suçlandık"

Başbakanın işsizlik yoksulluk sorunlarını ve krizi ifade ettiklerinde kendilerini kriz telalığı yapmakla suçladığını savunan DİSK Genel Başkanı Çelebi, şunları söyledi:

"Oysa bugün kriz tellallığı yapmak değil, Türkiye'nin ne hale geldiğini hep beraber görüyoruz. Hükümet halen rüya halini bırakmadı. Ateş düştüğü yeri yakar, biz yaşanılanları söylüyoruz. Ortaya konulan rakamlar her şeyi gösteriyor aslında. Şu anda işsizlik oranı yüzde 18 gibi ifade ediliyor, ben bu rakamın biraz daha üstünde olduğunu düşünüyorum. Başta tekstil, metal olmak üzere çimento sanayinde ve diğer inşaat sektöründe ciddi anlamda işten atılmalar var. Bunları görmemeleri mümkün değil. Bunları görüyorlar ama üstlerini kapatmak istiyorlar. Kapatınca da bu sorun çözülmüş olmuyor."