İBB'nin 2009 bütçesi 6.2 milyar YTL

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2009 yılı bütçesi, 6 ret oyuna karşı 290 oyla kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) 6 milyar 200 milyon YTL olarak belirlenen 2009 yılı bütçesi, Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 2009 yılı bütçesi ve yatırımlar hakkında yaptığı konuşmanın ardından, partilerin grup başkanları ve başkan vekilleri söz alarak, bütçeye ilişkin görüşlerini bildirdi.

Bazı üyeler, belediyenin yatırımları ve 2009 yılı bütçesiyle ilgili eleştirilerde bulundu.

Daha sonra İBB'nin 6 milyar 200 milyon YTL olarak belirlenen 2009 yılı bütçesi oylandı. Bütçe, 6 ret oyuna karşı 290 oyla kabul edildi.

Oylamanın ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclisi üyelerinin eleştirilerini yanıtladı.

Topbaş, dünyada bir ekonomik kriz yaşandığını anımsatarak, Türkiye ve İstanbul'un bu krizden en az nasıl etkileneceği üzerinde çalışılması gerektiğini söyledi.

Bağnaz, kısır, gergin bir siyasetin toplum tarafından tasvip edilmediğini dile getiren Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbullular, bu meclise, bu belediyenin yaptıklarına güven duyuyor. Bir şehirde halk, o şehrin yöneticisine güvenirse, orada kaos olmaz, umutlar yeşerir. Eğer yöneticilerine güvenmezse, bu şehirde yaşanmaz. Biz halkımızın umutlarını yeşertmek zorundayız. Buradan birçok başkanlar, yönetimler, meclis üyeleri geçti. Bizler de sürelerimiz neyse o kadar duracağız. Bize en çok onur veren, geride bıraktığımız izler ve işler olacak."