İDDMİB başarılı ihracatçıları ödüllendirdi

İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, "Türkiye olarak ihracat hedefimiz 500 milyar dolar. Bu rakam ulaşılamayacak bir hedef değil. Yeter ki doğru zamanda doğru hamleler yapılabilsin" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, "Türkiye olarak ihracat hedefimiz 500 milyar dolar. Bu 500 milyar dolarlık hedef içerisinde birliğimize düşen pay 25 milyar dolar. Bu rakam ulaşılamayacak bir hedef değil. Yeter ki doğru zamanda doğru hamleler yapılabilsin" dedi. 

Öztiryaki, İDDMİB'in 2012 yılının başarılı ihracatçılarını ödüllendirdiği törende ihracat, demir ve demir dışı metaller sektörünün gelişimi ve 2023 hedeflerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. 

İhracat ürünlerindeki katma değerin artırılması için Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) projelerinin önemine dikkati çeken Öztiryaki, "Üye firmalarımızın, uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırabilmek amacıyla, Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle yürüttüğümüz Ur-Ge projelerine ilk olarak mutfak-ev eşyaları alt sektörü ile başlamış ve ticaret heyetlerini gerçekleştirmiştik. Mutfak sektörü Ur-Ge projesi kapsamındaki heyetlerimiz devam ederken, yine alt sektörlerimizden olan bağlantı elemanları, kilitler ve el aletleri ile alüminyum sektörlerinde Ur-Ge projelerimize başladık ve ihtiyaç analizi süreçlerini tamamladık" bilgisini verdi. 

Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında kendi sektörlerine 25 milyar dolar hedef koyulduğunu anımsatan Öztiryaki, "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023 yılına ilerlerken Türkiye olarak ihracat hedefimiz 500 milyar dolar. Bu 500 milyar dolarlık hedef içerisinde Birliğimize düşen pay ise 25 milyar dolar.  

Bu hedefi yakalamamız için çok çalışmamız, yeni pazarlar keşfetmemiz ve var olan pazarlarda da ihracatımızı artırmamız gerekmektedir. Bu da ancak katma değerli, yükte hafif pahada ağır ürünler üretmekle olur. Yineliyorum bu rakam ulaşılamayacak bir hedef değil. Yeter ki doğru zamanda doğru hamleler yapılabilsin" diye konuştu. 

TİM'in "İlk 1.000 İhracatçı Firma Listesi"nde yer alan Birliğik üyesi  başarılı ihracatçıların ödüllendirdiği törende Kibar Dış Ticaret AŞ  birincilik ödülünü, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ ikincilik ödülünü alırken Aser Kardeşler Çinko Levha Sanayi AŞ de üçüncülük ödülü kazandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir