İDDMİB'de seçim uzatmalarda yapıldı, yeni yönetim isim değiştirecek

İDDMİB'de genel kurulun başlayabilmesi için gereken 577 kişilik katılım sayısına seçim kurulu görevlilerinin vermiş olduğu 15 dakikalık ek süre ile ulaşıldı. Oyların 476'sını alan Öztiryaki 4 yıl aradan sonra yeniden başkanlığa seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) yeni başkanını seçti. Genel kurulun başlayabilmesi için gereken 577 kişilik katılım sayısına seçim kurulu görevlilerinin vermiş olduğu 15 dakikalık ek süre ile ulaşıldı. Yapılan seçimde oyların 476'sını alan Tahsin Öztiryaki birliğin yeni başkanı oldu. Rıdvan Mertöz ise 328 oy aldı. Seçime İDDMİB tarihindeki en yoğun katılımı sağlandı. Öztiryaki, 4 yıllık aradan sonra tekrar birlik başkanı oldu. Yeni yönetimin ilk icraatlarından biri birlik adını değiştirmek olacak.

İDDMİB'in yeni başkanı Tahsin Öztiryaki seçim öncesi yaptığı konuşmada Rıdvan Mertöz ile 2 dönemdir birlikte çalıştıklarını ifade etti. Aralarında herhangi bir sorun olmamasına karşın, hizmet anlayışındaki farklılıklar dolayısıyla ayrı listeler oluşturduklarını anlatan Öztiryaki, "Eski yıllarda ihracat denildiğinde tekstil akla gelirken daha sonra bizim alt sektörlerimizin de gündeme gelmesini sağladık. Satın alma, taşıma gibi ihracatın yapısında da değişiklikler oldu. Bunun için yenilikler yapmamız lazım" dedi.

Öztiryaki, birliğin adının çok uzun olduğu için değiştirilmesi konusunu Türkiye İhracat Meclisi (TİM) Yönetimi'nin kabul ettiğini belirtirken, yeni birlik yönetiminin bunu gerçekleştireceğini dile getirdi. Öztiryaki, gelecek dönemde de Rıdvan Mertöz ile birlikte çalışacaklarını belirtti.

Seçim öncesi yaptığı konuşmasında ihracattaki başarıyı hep birlikte yakaladıklarını vurgulayan Rıdvan Mertöz, şöyle devam etti: "2014-2018 döneminde birlikte çalıştığım yönetim kurulu üyelerime, yola çıktığım yol arkadaşlarıma, hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek isterim. Benim başkanlığım döneminde hep birlikte gerçekleştirdiğimiz bu büyük başarıyı alkışlatmak isterdim ama Tahsin Bey’e teşekkür ediyorum kendisi alkışlattı."

Tahsin Öztiryaki'nin listesi

• Sistem Alüminyum- Ayhan Yerebakan
• Korumaz Kardeşler Alüminyum- Ayşegül Çapan
• Mers Yapı Malzemleri- Çetin Tecdelioğlu
• Gedik Kaynak- Hülya Gedik
• Almesan Alüminyum- Mehmet Öncel
• Saray Döküm- Murat Saraylı
• Urtim Kalıp- Serdar Urfalılar
• Sarkuysan Elektrolitik- Sevgür Arslanpay
• OMS Paslanmaz- Talha Özger
• Sarten Ambalaj- Zeki Sarıbekir

Bu konularda ilginizi çekebilir