İHKİB'den doğuya yatırımlar için öneri

Tanrıverdi, doğuya yatırım için 2 yıl sigorta muafiyeti gibi kolaylıkların sağlanması gerektiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MALATYA  - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Konfeksiyonda doğuda yatırım yapmak isteyenlere 2 yıl sigorta muafiyeti ve 2-3 yıl da kıdem tazminatını vadeyle ödeme gibi kolaylıklar sağlanmalı" şeklinde konuştu.

Tanrıverdi, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş ve bir grup iş adamıyla Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Aynı zamanda Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliğinin (MASTÖB) de başkanı olduğunu anımsatan Tanrıverdi, ziyaretlerinin nedeninin Malatya ile ilgili ne yapılabileceğini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Tekstil konusunda yapılabilecek yatırımlara Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde en uygun yerlerin Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya olduğunu belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Malatya'nın altyapısı bu açıdan yatırıma daha uygun. Ancak Anadolu'da üretim yapmanın bazı zorlukları var. Krizden dolayı da bir yangın var, bu yangından dolayı bazı şeyler ertelenecek. Bunun yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde konfeksiyon konusunda yatırım yapmak isteyenlere bazı kolaylıklar sunuluyor. 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan dolayı uygulanan teşvikler var. Bunun yanı sıra 2 yıl sigorta muafiyeti ve 2-3 yıl da kıdem tazminatını vadeyle ödeme gibi kolaylıklar sağlanmalı."

"Doğu ve Güneydoğu tekstil üssü olabilir"

Tanrıverdi, Malatya'da 21 kişiye konfeksiyon konusunda eğitim vereceklerini, bu 21 kişinin konfeksiyonla ilgili bir yatırımın ardından burada çalışmaya hazır hale geleceğini dile getirdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde ekonominin bir yere gelebilmesi için huzur ve güvenin tesis edilmesi gerektiğini belirterek, burada terörü bitirmeden yatırımcıların gelmesinin zor olduğunu kaydetti.

Erkoç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin tekstil üssü haline getirilebileceğini kaydetti.