İki şehir hastanesine 1.5 milyar TL teşvik

Şubatta 376 proje teşviğe bağlandı. Adana'daki sağlık kampüsü için 1 milyar 46 milyon liralık, Isparta'daki kampüs için ise 482 milyon liralık teşvik belgesi verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE

ANKARA - Şubatta 5 milyar 780 milyon liralık sabit yatırım öngören 376 proje teşvik belgesine bağlandı. Yatırımlar çerçevesinde 13 bin 566 kişilik istihdam taahhüdü verildi. Bu dönemde en büyük hacimli yatırım başvurusu, kamu özel ortaklığıyla gerçekleştirilecek şehir hastaneleri projeleri için geldi. Adana'daki sağlık kampüsü için 1 milyar 46 milyon liralık, Isparta'daki kampüs için ise 482 milyon liralık teşvik belgesi verildi. Mogul Tekstil ise Kırklareli'nde kumaş üretimi için 296.7 milyon liralık teşvik aldı. Şubatta en büyük hacimli yatırım başvurusu, kamu özel ortaklığıyla gerçekleştirilecek şehir hastaneleri için geldi. Adana'daki sağlık kampüsü için 1 milyar 46 milyon liralık, Isparta'daki kampüs için de 482 milyon liralık teşvik belgesi verildi.

                1-533.jpg

Teşvik sistemindeki değişiklik geçtiğimiz hafta yürürlüğe girerken, Haziran 2012'den itibaren uygulanan bölgesel-sektörel teşvik sistemi kapsamında Şubat 2015'te verilen teşvik belgelerinin listesi yayınlandı. Şubatta 5 milyar 780 milyon liralık sabit yatırım öngören 376 proje teşvik belgesine bağlandı. Yatırımlar çerçevesinde 13 bin 566 kişilik istihdam taahhüdü verildi. Bu dönemde en büyük hacimli yatırım başvurusu şehir hastaneleri projeleri için geldi. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, şubatta en yüksek teşvik belgesini 1 milyar 46 milyon liralık yatırım öngören Adn PPP Sağlık aldı. Yatırım kapsamında Adana'da kamu özel ortaklığıyla sağlık kampüsü kurulacak. Şubatın ikinci büyük yatırımı da yine sağlık sektöründen oldu. Isparta Şehir Hastanesi AŞ 482 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Bu dönemde Mogul Tekstil'e de Kırklareli'nde kumaş üretimi için 296 milyon 671 bin liralık teşvik belgesi verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir