İkinci nesil 500 ikinci yaşında

Fiat'ın retro tasarımıyla dikkati çeken yeni nesil Fiat 500 modelinin ikinci doğum kutlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

BURSA - Uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen "İkinci nesil" Fiat 500'ün ikinci doğum günü bir dizi etkinlikle kutlandı.

Yapılan yazılı açıklamaya göre, İtalyan otomobil üreticisi Fiat'ın retro tasarımıyla dikkati çeken ve her geçen gün "Yeni bir otomotiv ikonu" haline dönüşen yeni nesil Fiat 500 modelinin ikinci doğum günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk olarak 2007 yılının temmuz ayında satışa sunulan Fiat 500 için İtalya'da Roma, Milano, Napoli gibi önemli şehirlerinin yanı sıra Londra, Berlin, Paris gibi şehirlerde de düzenlenen etkinliklere, Fiat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Luca di Montezemolo'nun yanı sıra Fiat Üst Yöneticisi (CEO) Lorenzo Sistino da katıldı.

Fiat 500C'nin lansman kutlamasının da yapıldığı etkinlikler kapsamında, Paris'te düzenlenen özel parti kapsamında, 17 metre uzunluğa ve 6 metre yüksekliğe sahip Fiat 500 maket modeli sergilendi.

Ziyaretçiler, bu devasa Fiat 500'ün içinde özel efektlerle gerçekleştirilen etkileyici yıldızlı gökyüzünü izleme imkanı buldular.

Fiat 500'ün devasa maketi, ağustos sonunda Londra'ya ve eylül sonunda ise Berlin'e taşınacak.

Bununla birlikte, Avrupa'nın bazı şehirlerinde Fiat 500'ün yanı sıra Fiat 500C'nin de rol aldığı bir doğum günü kutlama videosu çeken Fiat, bu özel çalışmayı Youtube'dan yayınlamaya başladı.

Düşük emisyona sahip çevreci motorları ve düşük kullanım maliyetlerinin yanı sıra çekici tasarımı ve keyif veren sürüş özellikleriyle farklılığını ortaya koymayı başaran Fiat 500, Türkiye'de ÖTV indirimi sonrası 28 bin 510 liradan başlayan anahtar teslim fiyatıyla satılıyor.

1.2 69 HP ve 1.4 100 HP benzinli ve 1.3 75 HP Multijet dizel motor seçenekleriyle tercih edilebilen Fiat 500'ün tüm benzinli motor seçeneklerinde, dualogic otomatik şanzıman, isteğe bağlı olarak satın alınabiliyor.