İlk pasaport Denizli'de verilebilir

Ekonomi Bakanı Zeybekci, ihracatçılara verilecek yeşil pasaportların ilkinin yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli'de gerçekleştireceği miting esnasında verilebileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın yapacağı Denizli mitingi öncesi AK Parti Denizli İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeşil pasaport uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk pasaportların yarın Denizli'de verilmesini istediklerini ifade eden Bakan Zeybekci, "Yaklaşık 16-17 bin ihracatçımızla alakalı karar yayınlandı. Ekonomi Bakanlığı olarak da, bugün derhal çalışmalara başladık ve ilk çalışmamızı Denizli üzerine yoğunlaştırdık. Denizli'de yaklaşık 240 ihracatçımıza, vatandaşımıza yeşil pasaport verebilme imkanı ortaya çıkıyor. Eğer cumhurbaşkanımız da uygun görürse birkaç tanesinin verilmesini yarın kendisinden talep edeceğiz" şeklinde konuştu.

Zeybekci sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İmtiyazlı pasaport alınması gerekiyorsa, ilk önce ülke menfaatine katkıda bulunan ihracatçılar alması gerekiyor. Bir yıllık performans baz alınarak, 1 milyondan 10 milyona kadar ihracat yapan firmaları bir tane, 10 milyondan 25 milyona kadar ihracat firmalara iki pasaport, 25 ila 50 milyon ihracat yapan firmalara üç pasaport, 50 milyon ile 100 milyon ihracat yapan firmalara 4 tane pasaport olacak şekilde düzenlememiz var. Bu pasaportları şirket/firma sahibi veya ihracat müdürü ya da pazarlama müdürüne verme yetkisi firmada olacak. İki hafta içinde bu isimler belirlenip, pasaportlar verilecek."

İhracatçı yeşil pasaportuna kavuştuİhracatçı yeşil pasaportuna kavuştu

Bu konularda ilginizi çekebilir