İlk yerli mobil sondaj kulesi üretildi

Petromak'ın ürettiği yüzde 100 yerli sondaj firması Merty Energy firmasına teslim edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Konya'da Petromak firması tarafından üretilen yüzde 100 yerli ilk petrol, doğal gaz ve jeotermal amaçlı "Mobil Sondaj Kulesi" törenle Merty Energy firmasına teslim edildi.

Petromak Sondaj Makine ve Ekipmanları firması tarafından üretilen, Ar-ge çalışmaları 2 yıl, montaj çalışmaları ise 5 ay süren "Mobil Sondaj Kulesi"nin merkezi Ankara'da bulunan Merty Energy Petrol Arama Eğitim ve Servis Hizmetleri AŞ'ye teslimi için Konya Konsan Özel Organize Sanayi Bölgesi'nde tören düzenlendi.

Merty Energy firmasının verdiği sipariş üzerine, Petromak tarafından üretilen Mobil Sondaj Kulesi'nin Türkiye açısından ilk olma özelliğini taşıdığını ifade eden Gülderen, "Petromak firmasının ülkemizde ilk defa bu kapasitede ürettiği 160 tonluk Mobil Sondaj Kulesi, 2 bin 500 metre sondaj ve 3 bin metre workover kapasitelidir" şeklinde konuştu.

Türk sermayesi, mühendisleri, sanatkarları, işçileri ile tüm üniteleri uluslararası kalite standartlarında olan yüzde 100 yerli Mobil Sondaj Kulesini üretmeyi başardıklarını ifade eden Petromak firması yetkilisi Ferudun Kuru, yüzde 100 yerli olan ilk petrol doğal gaz ve jeotermal arama amaçlı kulenin yanında, sondaj için çok önemli olan ve kendine has teknolojisi olan çamur tanklarının da imalatını başarıyla tamamladıklarını belirtti.

Üretimdeki riskleri alarak kendilerine inanan Merty Energy ve Park Enerji'ye teşekkür eden Kuru, yüzde 100 yerli olan bu ürünlerin Türkiye'yi dışa bağımlılıktan kurtaracağını, ihracatla milyon dolarlık ek girdi sağlayacağını söyledi.