IMF konusunda anlaşma yakın

Erdoğan, IMF ile bir anlaşma imzalamaya Türkiye'nin çok yakın olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - IMF kredisinin Türkiye'yi daha güçlü hale getireceğini söyleyen Başbakan Tayyip Erdoğan, IMF konusunda önümüzdeki haftalarda nihai bir karara varacaklarını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, hükümetten yetkililerle Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinin önümüzdeki haftalarda görüşerek nihai bir karara varacaklarını söyledi.

Erdoğan ziyarette bulunduğu Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada ülke olarak kendi ayakları üzerinde duracak konumda olduklarını belirterek "Ancak bir kredi bizi daha güçlü hale getirecek ve manevra alanını genişletecek. Önümüzdeki haftalarda hükümet yetkilileri, IMF ile görüşecek ve nihai bir karara varacaklar" şeklinde konuştu.

Erdoğan bu sabah Brüksel'de yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada da IMF ile bir anlaşma imzalamaya Türkiye'nin çok yakın olduğunu, ancak IMF'nin yakın olup olmadığını bilmediğini söyledi.

Erdoğan, "Biz çok yakınız, ancak IMF yakın mı bilmiyorum. Ümit ederiz ki, mümkün olan en yakın zamanda ekonomik konuları içeren bir pakette anlaşırız. Eğer, IMF siyasi konulara girerse bu bizim için kabul edilemez" demişti.