İMKB, bayram öncesi moral depoladı

Yurtdışında sert düşüşler yaşanmasına rağmen, Bileşik Endeks 35.556 ile gün içi en yüksekten kapandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yurtdışında yaşanan sert satışlara rağmen, yurtiçinde toparlanma çabasını artıran İMKB, günü 195 puan (%0.54) artışla 35.557 puandan tamamladı. Gün sonunda işlem hacmi ise 1.3 milyar olarak gerçekleşti.

ABD'de mali sistemi rahatlatmaya yönelik hazırlanan ve kongrede görüşülmeye başlanan 700 milyar dolarlık paketle ilgili belirsizlik sürüyor. Planda Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında bir mutabakata varılamaması moralleri bozarken, satış baskısını da artırdı. Diğer yandan ABD hükümeti ülkenin en büyük mevduat bankası Washington Mutual'a el koydu. Fortis'in nakit sıkışıklığına düştüğü haberleri de olumsuz havayı iyice artırdı.

Gün içerisinde yurtdışında sert düşüşler yaşanırken, İMKB bayram öncesi moral depolamaya çalıştı. En düşük 35.462 puanı test eden Bileşik endeks, satışların karşılanmasıyla gün sonunda 36.556 puana kadar çıktı.

Diğer yandan  TSİ 17:00'de konuşma yapan ABD Başkanı Bush ise mali kurtarma planı üzerinde anlaşmazlıklar olmasına rağmen, planın Kongre tarafından kabul edileceğini söyledi. Bu arada Cumhurbaşkanı Gül, bugün ABD Borsasının açılış gongunu çaldı. Önümüzdeki hafta pazartesi günü yarım seans ve cuma günü tam seans işlem görecek borsada, yurtdışı piyasalara göre yön tayin edilecek.

Dolar sakin, faiz yükseldi

Yurtdışında volatil görünüm etkili olurken yurtiçinde dolarda sakin seyir izlendi. Faiz ise valörlü işlemlerde yüzde 19.4 bandını test etti.

İnterbank valörlü işlemlerde 1.2340-1.2430 YTL bandında hareket eden dolar, kapalıçarşıda gün sonuna doğru 1.2290 YTL'den el değiştiriyor. Euro ise 1.7990 YTL'de.

İMKB Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören 14 Nisan 2010 vadeli gösterge tahvilin faizi ise günü yüzde 19.28 bileşik seviyesinden kapatırken, pazartesi gününe valörlü işlemlerde yüzde 19.42 seviyesine çıktı. Gösterge kıymet dün günü yüzde 19.17 bileşikten tamamlarken, bugüne valörlü işlemlerde yüzde 19.15 bileşikten kapandı.