İMMİB, 2023 hedefine sertifikalı ihracatçılarla ulaşacak

İMMİB, Kadir Has Üniversitesi ile ihracatçıya mesleki eğitim sertifika protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri (İMMİB), Türkiye'nin ihracata dayalı büyüme programı çerçevesinde tam donanımlı dış ticaret uzmanı yetiştirmek için, Kadir Has Üniversitesi ile ihracatçıya mesleki eğitim sertifika protokolü imzaladı.

Yapılan açıklamaya göre, İMMİB, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) strateji planı olan ve daha sonra hükümet programı haline gelen 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine yönelik çalışmalar kapsamında, Kadir Has Üniversitesi ile birlikte mesleki eğitim konusunda önemli bir adım attı.
İMMİB Koordinatör Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Kadir Has üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın arasında imzalanan protokolle, 11 hafta sürecek mesleki eğitim sertifika programı düzenlenecek.
İş dünyasının ihtiyacına yönelik olarak tam donanımlı dış ticaret uzmanları yetiştirmek üzere, Eylül ayında "Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı" başlatılacak.
Dış ticaret yapmak isteyen firma sahipleri, firmaların üst ve orta kademe yöneticilerine yönelik planlanan program, dış ticarete ilgi duyan tüm kesimlere açık olacak.

Yeni ihracatçılar yetiştirilecek

Katılımcıların yurt dışı pazarlar ve yurt dışında mal ticaretine ilişkin bilgi ve beceri kazanmalarına olanak sağlayan program ayrıca uluslararası pazarlama ve fiyatlandırmaya ait kavram ve bilgileri de öğretecek.
Programa katılanlara ihracat yaparken finansman olanaklarını ve devlet yardımlarını etkin kullanma, ihracat için plan, proje üretip, teknolojiden de faydalanarak dış ticaret yapma konularında eğitim verilecek.
İMMİB Koordinatör Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu da, konuya ilişkin açıklamasında, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyada krizin etkilerinin yoğun hissedildiği günümüzde, rekabetin ve ihracatın da giderek zorlaştığını belirtti.
Firmaların rekabette elini güçlendirmek için eğitim programı başlattıklarını vurgulayan Ebiçlioğlu, "Bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ancak yapmak isteyen işletmelerin özellikle faydalanabileceği programdan ayrıca dış ticaret kariyerine başlayan ya da ticaret hayatında kariyer değişikliği hedefleyen profesyoneller de faydalanabilecekler" bilgisini verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir