İmzalar atıldı

Türk Eximbank ve DHAMAN arasında acentelik anlaşması imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Eximbank ve Arap Yatırım ve İhracat Kredi Garanti Kuruluşu (DHAMAN) arasında acentelik anlaşması imzalandı.
Türk Eximbank ile DHAMAN arasında imzalanan acentelik anlaşmasının imza törenine, Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan ve DHAMAN Genel Müdürü Dr. Fahad R. Al İbrahim de katıldı.

Hayrettin Kaplan toplantıda yaptığı açıklamada, iki kuruluş arasında daha önce de mutabakat zaptı imzalandığını hatırlatarak, "Bu iş birliğinin devamı olarak, bugün Türk yatırımcıları, ihracatçıları ve bankalarının DHAMAN programlarına daha kolay ulaşmalarını temin etmek amacıyla acentelik anlaşmasını imzaladık" dedi.

Acentelik Anlaşması ile Türk Eximbank'ın, Türk yatırımcı, ihracatçı ve bankalarının, DHAMAN tarafından sunulan Doğrudan Yatırım Sigortası, Alıcı Kredi Sigortası ve orta/Uzun Vadeli İhracat Kredi Garantisi Spesifik poliçelerinden yararlanmalarına aracılık edeceğinin altını çizen Kaplan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Söz konusu poliçeler kapsamında Türk firmaları, yatırımlarını kamulaştırma, el koyma, transfer kısıtları, savaş, iç karışıklık ve sözleşme ihlali gibi risklere karşı teminat altına alabileceklerdir. Bunun yanı sıra, Alıcı Kredi Sigortası ve Orta/Uzun Vadeli İhracat Kredi Garantisi Spesifik Poliçeleri ile ihracatçılarımıza alıcının ihracat bedelini ödememe riskine karşı teminat sağlanacaktır. Bu anlaşmayla Yatırım Sigortası ve Alıcı Kredi Sigortası alanında önemli hacim artışı yaşayacağımızı düşünüyorum. Son dönemde Türk ihracatı, Avrupa merkezli olmaktan çıkıp Ortadoğu'da çeşitlenme yoluna giderek, ihracat miktarını artırıyor. Biz de sunduğumuz Alıcı Kredi Sigortası ile alıcıya bedeli finanse etme yoluyla önemli açılımlar sağlayacağız."

Kaplan her iki kuruluşun bir anlamda güçlerini birleştirmiş olduğuna işaret ederek, "Arap ve İslam dünyasında faaliyette bulunan girişimcilerimize risksiz ortamda çalışma imkanı sağlayacak, diğer taraftan hem reasürans hem de birlikte sigorta konularında iş birliğine giderek ihracatçı firmalarımıza bankamız daha yüksek düzeyde destek sağlayacaktır" diye konuştu.

Kaplan ayrıca toplantı öncesi sorulan bir soru üzerine geçtiğimiz yıl 7 milyar dolar ihracata sigorta yaptıklarını belirterek bu yıl ki hedeflerinin 10 milyar dolar olduğunu söyledi.