İndirimli konutlar piyasayı canlandırdı

Konutta 120 projeyi kapsayan 1 aylık kampanya sonuçlarını vermeye başladı. 1 Ağustos’ta başlayan kampanyada Emlak Konut ayağında 8 günde 1 milyar 80 milyon lira değerinde konut satıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

leyla_ilhan-004.jpg

Emlak Konut GYO’nun 30 projede başlattığı daha sonra Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyelerinin de dahil olmasıyla 120 projede 56 bin konuta çıkan konuttaki kampanya ile satış ofislerinde lansman dönemi hareketliliği yaşanıyor. Sadece Emlak Konut GYO tarafında 8 günlük dilimde 1660 adet konutun satışı gerçekleştirildi ve bu satışlardan 1 milyar 80 milyon liralık gelir elde edildi. Kampanya bitiminde ise bu gelirin 2.5 milyar liraya çıkması bekleniyor. 01- 31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanyada peşinat yüzde 20'ye inerken, vadeler 10 yıla çıkarıldı. Faiz oranları ise yüzde 0.70 oranlarına çekildi. Kampanya 15 Temmuz darbe girişimiyle daha da durgunlaşan sektöre yaz aylarında yeniden canlılık getirirken, KONUTDER ve EYG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, kampanya ile birlikte satış ofislerinde lansman dönemlerinde ortaya çıkan yoğunluk yaşandığını kaydetti. GYODER ve Torunlar GYO Başkanı Aziz Torun da “Satış ofislerine gelenlerde telefonla aramalarda çok artış var. Tereddütte olanların da alıma yöneldiğini görüyoruz” diye konuştu. 

8 günde 100 konut sattı 

Avrupa Konutları markasıyla tanınan Artaş İnşaat ise kampanyaya Emlak Konut GYO ile birlikte katıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya da kampanyanın hem durgun geçen yazı hem de 15 Temmuz sonrası yaşanan durgunluğu bitirip sektöre hareket getirdiğini söyledi. Projelerin yeni satışa çıktığı lansman dönemlerindeki gibi bir hareketlilik yaşadıklarını anlatan Çetinsaya, “İki projede toplam 280 adet konutla kampanyaya dahil olmuştuk. Kampanya başladıktan sonra 8 gün içinde 100 adet daire satışı gerçekleştirdik. 31 Ağustos’a kadar da tamamını satmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

Duran telefonlar çalmaya başladı 

Demir İnşaat olarak GYODER çatısı altında kampanya da dahil olduklarını söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir de kampanyanın hem inşaat firmaları hem de konut sahibi olmak isteyen yatırımcılar için çok olumlu olduğunu söyledi. Yatırımcının uzun zamandır faizlerin 0.70-0.75’lere inmesini beklediğini kaydeden Hamit Demir, “Bu kesim burada hedefine ulaştı. Kar marjlarımızı ortadan kaldırsa da kampanya ile duran telefonlarımız çaldı, firma olarak şehit aileleri için de kampanya yapıyoruz. Şahit ailelerinden peşinat alımını kaldırdık” diye konuştu.

İnsanlar yeniden satış ofislerine döndü

Babacan Holding şirketlerinden Babacan Yapı da GYODER çatısı altında kampanyaya dahil oldu. Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, 15 Temmuz’la birlikte neredeyse satış ofislerine hiç kimsenin gelmediğini kaydederek, “Kampanya ile birlikte yeniden hareketlilik başladı. İnsanlar yeniden satış ofislerine gelmeye başladı. 120 ay vade yaparak faiz oranlarını 0.70’e indirdik. Ülke ve halkın menfaati için burada firma olarak faiz yükünü biz sübvanse ettik. 1 Ağustos'ta başlayan kampanya ile alımlarını erteleyenlerden reaksiyon oldu. Kararsızlıklarını bitirmede yardımcı oldu. Çok fazla telefonla aramalar oluyor. Satış ofisine gelenler oluyor. 100 adet konutu kampanya kapsamında satışa çıkarmıştık. Bir haftada 30 adedi sattık. Yani yüzde 30’nu sattık. Hala 31 Ağustos’a kadar zaman olduğu için bu süre içinde alıma yöneleceklerle süre sonunda 100 konutun tamamını satabiliriz” diye konuştu.

Sur Yapı, 3190 bağımsız bölümü indirime aldı

kampanyaya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) çatısı altında girdi. Sur Yapı, kampanyaya Bursa ve İstanbul olmak üzere 7 farklı konut ve ofis projesinde 2867 konut, 203 A plus ofis ve 120 cadde mağazası olmak üzere toplam 3 bin 190 bağımsız bölümle katıldı. Sur Yapı’nın kampanyadaki projeleri arasında Bayrampaşa’da Axis İstanbul, Güneşli ’de Mirage Rezidans, Ümraniye’de Exen İstanbul, Sultanbeyli’de İlkbahar, Sultanbeyli’de Gölbahçe Evleri, Sancaktepe’ de Lavender, Bursa Nilüfer’de Marka Rezidans yer alıyor. Kampanya ile ilgili konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başka Altan Elmas “İçerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreci, çalışarak ve ülkemiz ekonomisini kalkındırarak aşmalıyız. Bu nedenle yatırımlarımıza, kampanyalarımıza ara vermeyeceğiz, tam aksine daha fazla yatırım için de arayışlarımızı sürdüreceğiz” dedi. Sur Yapı’nın da iş dünyasındaki bu birliğe 7’den 70’e herkesi kucaklayan bu kampanyaya katılarak destek verdiğini aktaran Elmas, ekonomiye ve gayrimenkul sektörüne ciddi bir ivme ve hareketlilik kazandıracak kampanyada Sur Yapı, Axis İstabul, Mirage Rezidans, Exen İstanbul, İlkbahar, Gölbahçe Evleri, Lavender, Marka Rezidans projelerinden yüzde 20 peşinat, 0,70 faiz ve 120 ay eşit taksitle ev ve ofis sahibi olma imkânı sunduklarını söyledi. Kampanyada Sur Yapı'nın, karlılık beklentisi ile değil sorumluluklarını yerine getirme hedefiyle yer aldığını anlatan Elmas, “Kampanyanın kapsadığı yedi farklı proje, içerisinde yer alan AVM'ler de dahil olmak üzere, yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlıyor” dedi.

Axis İstanbul 203 ofisle dahil oldu

Axis İstanbul’un 203 A plus ofisi kampanya kapsamında yer alıyor. Ticari hayatın tam merkezinde bulunan Axis İstanbul ofis ve AVM projesinin ön girişinde Bayrampaşa Metro İstasyonu, arka girişinde ise Demirkapı Metro İstasyonu yer alıyor. Metrobüse sadece 600 metre mesafede bulunan Axis İstanbul’un yakınındaki Bayrampaşa Metro İstasyonu vasıtasıyla Atatürk Havalimanı, Taksim-Mecidiyeköy- Levent, Aksaray-Yenikapı-Sultanahmet- Sirkeci, Üsküdar-Kadıköy-Kartal gibi şehrin önemli finans, ticaret, sanayi, turizm, eğitim, kültür ve sanat merkezleri gibi noktalarına kolayca ulaşılabiliyor.

Mirage rezidans 2017'de teslim ediliyor

Güneşli Basın Ekspres’te yükselen Mirage Rezidans’da, rezidans hizmetlerinin yanı sıra dükkan, kafe ve restoranlardan oluşan alışveriş caddesi yer alıyor. Proje 2017 yılında teslim edilecek. 

Exen İstanbul: Hemen teslim Exen İstanbul’da,İstanbul Boğazı’nı 360 derece açı ile izleme imkanı veren 1+1 ve 2+1 rezizdans daireleri dkkat çekiyor. 

İlkbahar: Sultanbeyli’de yükselen İlkbahar, aileler için uygun fiyatlı dubleks ve bahçe teraslı daireleriyle dikkat çekiyor. 

Gölbahçe Evleri: 6 blokta toplam 227 konuttan oluşuyor. Paşaköy gişeleri, Kuzey ormanları ve TEM otoyolunun yanı başında bulunuyor. 

Lavender: Sancaktepe'deki projede üç farklı blokda 57 metrekare ile 226 metrekare arasında daireler bulunuyor. 

Marka Rezidans: Sur Yapı’nın Bursa Nilüfer’de yapımına başladı.

Ünlü tasarımcının projesi G YOO ek indirimle kampanyada

Mar Yapı, G YOO Inspired by Starck ve G Marin Managed by Divan projeleriyle GYODER’in kampanyasına katılıyor. 31 Ağustos 2016 tarihine dek sürecek kampanya kapsamında yüzde 20 peşin, 120 ay vade ve yüzde 0,70 faiz oranıyla yatırımcılara cazip koşullar sunuyor. Bununla birlikte Mar Yapı, Güneşli Basın Ekspres Yolu’nda G-Yoo Inspired by Strack ve Bayramoğlu’ndaki projesi G-Marin Managed by Divan’da ekstra yüzde 5 destek indirimi sunuyor. Ayrıca, G-Marin Managed by Divan’da konut sahiplerinin ilk yıl aidatlarını da Mar Yapı ödüyor. Miami, Londra, Berlin, St.Petersburg, New York, Moskova, Paris, Buenos Aires, Hong Kong, Münih ve Toronto gibi dünyanın en önemli metropollerinde imzası bulunan Yoo markasını G projesiyle bir araya getiren Mar Yapı, Basın Ekspres yolundaki G-YOO Inspired by Starck projesinde teslimlere 2017’de Eylül ayında başlıyor. Toplam 17 bin 226 metrekare üzerinde yükselen GYOO InspiredbyStarck tamamlandığında 95 bin metrekare alana sahip olacak. Güneşli’de çok merkezi bir konumda bulunan G projesi 47 metrekareden, 113 metrekareye kadar 1+0, 1+1 ve 2+1 tiplerinde konutları barındırıyor. Proje 340 bin TL’den başlayan fiyatlarla müşterilere sunuluyor. 

Bitmiş daireler 127 bin TL’den satılıyor 

Anadolu Yakası’nın yükselen lokasyonu Bayramoğlu’nda Divan markasının yönetim deneyimiyle Mar Yapı inşaat gücünü G-Marin Managed by Divan’da birleştirdi. Konutların oturuma hazır konumda olduğu az katlı, sahile, sanayi merkezlerine yakınlığıyla dikkat çeken projede Mar Yapı, konut sahiplerinin ilk yıl aidatlarını da üstleniyor. 556 daireden oluşan Bayramoğlu marina projesinde 64- 93 metrekare arasında değişen 1+1, 116-210 metrekare arasında değişen 2+1, 179-218 metrekare arasında değişen 3+1 dairelerin yanı sıra 41 metrekarelik stüdyo daireler ve genişdubleksler yer alıyor. G Marin Managed by Divan kalitesinin buluştuğu projede deireler 127 binTL’den başlayan fiyatlarıyla satılıyor. 

Yatırımcıya ciddi avantaj sunuyor 

Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, GYODER’in kampanyası ile sektörün hareketleneceğine inandığını ifade etti. Özkök, “G Marin Managed by Divan ve G YOO Inspiredby Starck, inşaat sek törünün en seçkin projeleri arasında yer alıyor. Lokasyona uygun niteliklerle tasarlanmış, alanının marka isimleriyle yaptığımız işbirlikleriyle gerçekleşen projelerimizle en şık ve konforlu yaşam ve hizmeti yatırımcılar elde edebilecek. Kampanya kapsamında yüzde 1’in altına düşen faiz, yatırımcıya çok ciddi bir avantaj sunuyor. Tüm gayrimenkul alıcılarını bu kampanyamızdan yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

Kuzeye bakan dairesi yok 

Proje tasarımını Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın yaptığı G YOO Inspired by Starck, üçgen tasarımı sayesinde gün ışığını daha fazla alabiliyor. Yine üçgen tasarımının ve projenin konumunun getirdiği bir başka önemli detay da, kuzey cepheye direkt bakan dairesinin olmaması. Dünyanın yaşayan en önemli tasarımcılarından biri ve YOO markasının yaratıcısı olan Philippe Starck imzalı iç mekanlarıyla G YOO Inspired by Starck, bulunduğu lokasyonda da çıtayı yükseltecek.

Kampanyadaki GYODER üyeleri

Ağaoğlu, AND Gayrimenkul, Avrupa Konutları, Astay Gayrimenkul, Bak Yapı, Babacan, Çalık Gayrimenkul, Dap Yapı, DKY, Dumankaya, Ege Yapı, Eroğlu Yapı, EYG Grup, Extensa, Fer Yapı, Halk GYO, Hasanoğlu İnşaat, İş GYO, Kavuklar İnşaat, Kavi Yapı, Kiler GYO, Kuzu Grup, Mar Yapı, Metal Yapı Konut, NEF, Nurol GYO, Pana Yapı, Pekdemir, Piyalepaşa İstanbul, Propa İnşaat, Sinpaş GYO, Sinpaş Yapı, Sur Yapı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Torunlar GYO, Toya Yapı, Turyap, Yenigün İnşaat, Vakıf GYO.

Kampanyada olan Emlak Konut projeleri

Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları, Bahçekent Emlak Konutları Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları, Başakşehir Merkez Çarşı, Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent, Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları Nidakule Ataşehir, , Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Park Mavera 2, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent