İnovaLİG 2016'ya Ege'den 115 firma başvurdu

Başvurularda İzmir'in 67 firmayla İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığı, Denizli'nin 16, Manisa'nın da 13 firmayla başvuru yapan şehirler arasında ilk 10'a girdiği belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM)  İnovaLİG 2016 programına başvuru yapan 761 firmanın 115'inin Ege Bölgesinde faaliyet gösterdiği bildirildi. 

Ege İhracatçı Birliklerinden (EİB) yapılan açıklamada, başvurularda İzmir'in 67 firmayla İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığı, Denizli'nin 16, Manisa'nın da 13 firmayla başvuru yapan şehirler arasında ilk 10'a girdiği belirtildi. Aydın'dan 7, Balıkesir'den 4, Afyon'dan 3, Kütahya ve Muğla'dan 2'şer ve Uşak'tan da 1 firmanın İnovaLİG 2016'ya başvurduğu ifade edildi. 

 Açıklamada görüşlerine yer verilen EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, organizasyonla firmaların inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulacaklarını belirtti. Ünlütürk, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında inovasyonun ve buna bağlı olarak ortaya çıkacak katma değerin önemli olduğuna işaret etti. 

TİM'in İnovaLİG programıyla gerek kamu gerek özel sektör kuruluşlarında inovasyon bilincini geliştirmeyi amaçladığını ifade eden Ünlütürk, şunları kaydetti:

"A.T. Kearney ve TİM iş birliğiyle oluşturulacak İnovaLİG programı ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karneleri çıkarılarak her yılın inovasyon liderleri belirlenecek. İnovaLİG'de yer alan firmalar hem Türkiye hem de Avrupa standartlarında inovasyon karnelerini elde etmiş olacak. Dolayısıyla, bu programla şirketlerin organizasyonlarına ve günlük operasyonlarına inovasyon kültürünü yerleştirmeleri için oldukça önemli bir fırsat sunulacak. Türkiye'nin yaratıcılık potansiyeli, doğru inovasyon yönetim yetkinlikleriyle katma değere dönüştürülecek."