İnovasyon kurumlar için koruyucu bir kalkandır

"Rekabet üstünlüğü sağlayabilmenin yolu inovasyondan geçiyor" diyen Vefa Yönetim Kurulu Başkanı Güner, inovasyonun kurum kültürünün bir parçası olarak ele alınması gerektiğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Prefabrike ve hafif çelik yapı sektöründe faaliyet gösteren Vefa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, rekabet üstünlüğü sağlayabilmenin yolunun inovasyondan geçtiğini belirtti. 

Güner, Türkiye İnovasyon Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, inovasyon kavramının Ar-Ge ve Ür-Ge departmanlarına sığdırılamayacak kadar önemli ve anahtar bir kavram olduğunu ifade ederek, inovasyonu kurum kültürünün bir parçası olarak ele almak gerektiğinin altını çizdi. 

İnovatif yaklaşımların böylece kurumun tüm süreçlerine ve birimlerine nüfuz edilebildiğini, standartların yükselmesiyle birlikte çok hızlı değişen müşteri ihtiyaçları ve beklentilerine aynı hızla cevap verebilmek için bunun şart olduğunu ifade eden Güner, inovasyonun her aşamada sürdürülebilirliğin anahtarı olduğuna da dikkati çekti. Orhan Güner, inovasyonun aynı zamanda kurumları sarsabilecek ani değişimlere ve etkilere karşı koruyucu bir kalkan görevi üstlendiğini belirtti. 

Güner, "Giderek büyüyen, ihtiyaçları artan ve beklentileri hızlı değişen küresel ve dinamik pazar aynı zamanda pek çok yeni fırsatı da içinde barındırıyor. Bu fırsatları değerlendirebilmek için yeni fikir ve buluşlar ile değer üretmekten yani inovasyondan daha önemli bir şey yok" değerlendirmesinde bulundu. 

Vefa'nın kurulduğu ilk günden beri inovasyonu kurum kültürünün en önemli parçası yaptığını ve böylece 23 yıldır sektöre kazandırdıkları yeni ürün ve teknolojiler ile kurumsal olarak sağladıkları başarının ortaya çıktığını belirten Orhan Güner,  "Bunu en başından itibaren yapabilmemiz bize büyük bir avantaj sağlıyor. Böylece çok daha çevik oluyoruz ve büyüdükçe hantallaşan bir yapıya dönüşmekten kurtuluyoruz" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir