”İnternet yoluyla işlenen suçlar takip altına alınacak”

Bakan Yıldırım, internetin kullanımının yaygınlaşmasıyla bir düzenleme yapılma ihtiyacının kaçınılmaz hale geldiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERZİNCAN - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, internetin kullanımının yaygınlaşmasıyla bir düzenleme yapılma ihtiyacının kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, internet yoluyla işlenen suçlara ilişkin bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Ramazan Bayramı için Erzincan'a genel Bakan Yıldırım'ı Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan'daki kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Çevre yolunu kullanarak Ergan'a giden Bakan Yıldırım, yol ile ilgili olarak Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'den bilgi aldı.

Yıldırım, Türkiye'nin her noktasında yoğun bir yol çalışması yürütüldüğünü belirterek, "Şu an itibarıyla 17 bin kilometreye ulaştık. Yıl sonuna kadar 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapmış olacağız. 2012 yılında 22 bin 500 kilometreye ulaşmış olacağız" dedi.

"Sınırlı bir kanun bulunuyor"

Türk Telekom tarafından Erzincan'da yürütülen İletişim Merkezi inşaatında da incelemelerde bulunan Yıldırım, "bilişim suçlarına" ilişkin bir soru üzerine, internet yoluyla işlenen suçlara ilişkin bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Yıldırım, çocukların internetin zararlarından korunmasını öngören sınırlı bir kanun bulunduğunu, ancak internetin kullanımının yaygınlaşmasıyla bir düzenleme yapılma ihtiyacının kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"İnternet yoluyla basın suçları da oluşmaya başladı. İnternet artık önemli bir medya mecrası oldu. Genel bir düzenleme ihtiyacı ortaya çıktı. Gazete ve televizyonlarda da olduğu gibi sitelerin sahip, sorumlu yazı işleri müdürleri, muhabirlerinin yaptıkları haberlerin suç olması durumunda izlenilecek yolu tarif eden kapsamlı bir bilişim suçları kanun tasarısı Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Biz de teknik yönden bu konuya destek veriyoruz. Bu gerçekleştiğinde internet ortamında işlenen çeşitli suçların takibi, cezalandırılması daha kolay hale gelecektir."

Erzincan Belediyesinin aldığı 5 hizmet aracıyla hibe edilen 6 temizlik aracının hizmete sunulduğu törene de katılan Bakan Yıldırım, Erzincan Valiliği'nde bulunan MOBESE Merkezi'ni de ziyaret ederek ilgililerden bilgi aldı.

Bakan Yıldırım, bu gün Erzincan'daki esnaf ve sanatkarları ziyaret edecek.