İran, medikal tek kullanımlık trokar ithal edecek

İran’da 10 yıldan beri medikal malzeme sektöründe faaliyetleri olan firma tek kullanımlık trokar malzeme için Türk tedarikçiler arıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İran, Türkiye ve Pakistan ile birlikte 1985 yılında kurulan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın kurucu üyesidir. 2015 yılına kadar üye ülkeler arasında serbest ticaret bölgesi oluşturulması hedeflenmektedir. Ancak taahhütlerin yerine getirilmesinde gecikmeler meydana gelmektedir.

Daha önce ithalatta uygulanan özel kur (1 ABD Doları=1,750 İran Riyali) serbest piyasa kuru ile eşitlenerek ithalatta alınan Gümrük ve diğer vergilerinin hesaplanmasında serbest piyasa kurunun esas alınması yönünde bir değişikliğe gidilmiştir. İthalatta alınan vergilerin hesaplanmasında esas alınan kurun 4,5 kat artmış olması nedeniyle vergi oranlarında yapılan indirimlerin etkisi sınırlı olmuştur. Ayrıca yerli sanayii korumak amacıyla bazı temel sanayi dallarında (tekstil, otomotiv vb.) ithalatta uygulanan Gümrük Vergisi oranları yüksek tutulmaktadır.

İran’a ithal edilecek malların, niteliğine (yerli üretiminin olup olmadığı vb.) göre İran Ticaret Bakanlığı’na müracaat ederek kaydettirilmesi ve diğer Bakanlıkların (Sanayi, Sağlık, Tarım vb.) iznini gerektiren kalemlerde ilgili Bakanlıktan ithalat ön izninin alınması gerekmektedir. Bu izin, bankaların akreditif açarken de istediği bir belgedir.

İran’a ithalatı yasak maddeler arasında; lüks tüketim malları, dinen sakıncalı birtakım içecekler, gıda maddeleri, hayvansal besinler, yayın ve bantlar bulunmaktadır.

İran’da 10 yıldan beri medikal malzeme sektöründe faaliyetleri olan bir firma tek kullanımlık trokar malzeme konusunda düzenli alım yapabilecekleri Türk tedarikçiler aramaktadır.

Orijinal mesajı aşağıdaki şekilde olan müşterinin talebine bir altta verilen linkten ulaşabilirsiniz:

Dear Sir/ Madam
I would like to introduce our company ***** Medical, which is a medical device importer company in Laparoscopy field in Iran.
Our team has more than 10 years experience in providing Laparoscopy instrument to main health care centers.
According to visit your website we are interested in disposable trocars.
It will be highly appreciated if you can please let me know that do you have agents in Iran?
Also could you please send me your price list for trocars?
I look forward to your kind reply.
Best Regards

http://turkishexporter.net/en/Leads/342725_medical-disposable-trocars-requested-in-iran

Bu talebi bırakan alıcının iletişim bilgileri ve ilgili talebe ait teknik detaylar tüzel firmalar ve şahıs firmalarına ücretsiz olarak verilecektir. Detaylı bilgi için 444 23 99'u arayınız.

Değerli İhracatçımız, bu ve benzeri yüzlerce yurt dışı talep ve ihracat fırsatlarına sürekli ve ücretsiz erişebilmek için üyesi bulunduğunuz; Ticaret ve Sanayi Odası, İhracatçı Birliği ve İş dernekleri aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı ihracat desteklerini kullanabilirsiniz.
Lütfen bağlı bulunduğunuz bu tür dernekler aracılığıyla Turkishexporter.Net'e başvurunuz...

Bu konularda ilginizi çekebilir