İş dünyası İngiltere'den vize kolaylığı istedi

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, "İki ülke arasındaki ticaret hacmini daha yukarılara çekebilmek için iş dünyası temsilcileri ve yeşil pasaport sahipleri için İngiltere'den vize kolaylığı ve mevcut vize sisteminde esneklik talep ediyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, İngiltere ile Türkiye arasındaki ticareti arttırmak için, iş dünyası temsilcileri ve yeşil pasaport sahipleri için İngiltere'den vize kolaylığı talep ettiklerini bildirdi. 

EBSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Peter Moore, eşi Maggie Moore ve İngiltere'nin İzmir Konsolosu William Buttigieg, EBSO'yu ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, iş dünyası temsilcilerinin İngiltere'ye yapacakları seyahatlerde karşılaştığı vize engellerine dikkati çekti. İngiltere'nin yeşil pasaporta dahi vize istediğini dile getiren Gökçüoğlu, şunları kaydetti: 

"İki ülke arasında ticaret hacmi 15 milyar doları buluyor. İzmir'den İngiltere'ye 500 milyon dolarlık ihracat yapılırken, ithalat ise 160 milyon dolar seviyesinde. İki ülke arasındaki ticaret hacmini daha yukarılara çekebilmek için iş dünyası temsilcileri ve yeşil pasaport sahipleri için İngiltere'den vize kolaylığı ve mevcut vize sisteminde esneklik talep ediyoruz." 

Konuk Büyükelçi Richard Peter Moore ise vize sistemindeki itirazların farkında olduğunu ve sorunun çözümü için çalışacağını dile getirdi. İki ülke arasındaki güçlü ticari, ekonomik ve sosyal ilişkilere vurgu yapan Büyükelçi, çoğunluğu Ege Bölgesi'nde olmak üzere 40 binin üzerinde İngiliz vatandaşının Türkiye'de yaşadığını, her yıl 2,5 milyonun üzerinde İngiliz vatandaşının turist olarak Türkiye'yi ziyaret ettiğini ifade etti. 

Moore, vize konusunun çözümü için elinden geleni yapacağını, özellikle yeşil pasaport konusundaki talebi ilgili makamlara ileteceğini kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir