İş ve hayat tarzını birleştirdi 'Bahadıring'i marka yaptı

Lüks emlak sektörüne hızlı giriş yapan genç işadamı Emir Bahadır, hayat tarzı ile iş dünyasını birleştirerek girdiği yeni söktörlerle “Bahadiring’i marka yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK ESKİ BEZİRKAN

Lüks emlak sektörüne girer girmez yaptığı 35 milyon dolarlık satış ile dikkatleri üzerine çeken genç işadamı Emir Bahadır, iş ve hayat tarzını yansıtan “Bahadiring”i marka yaptı. Sonbaharda kozmetik ve erkek giyim sektöründe yer almaya hazırlanan Bahadiring CEO’su Emir Bahadır, akıllı telefonlarda mesajlaşırken kullanılan surat ifadelerinde kendi suratinin kullanıldığı “BMOJİ” nin Apple Store’da yerini aldığını ve iki haftada 3 bin satıldığını söyledi. Bahadır, Instagram’da yaklaşık 550 bin takipçiye ulaştığını belirterek, bu kullanıcının yüzde 5’inin BMOJİ’leri kullanmalarının hedeflendiğini söyledi.

Yeni sektörlerle büyümesini sürdüreceğini kaydeden Bahadır, “İş ve özel hayatımda yapmaktan keyif aldığım şeyler markamı oluşturuyor. Yeniliklere açığım. Hedefim Bahadiring’i dünya markası yapmak” dedi.

5 kuşaktır inşaat sektöründe

Türkiye’nin en köklü inşaat şirketlerinden Bahadır İnşaat’in aile şirketleri olduğunu ve 5 kuşaktır bu sektörde yer aldıklarını kaydeden Bahadır, dolayısıyla emlak sektörüne girmesinin de tesadüf olmadığını ifade etti. New York merkezli ve lüks emlak sektöründe faaliyet gösteren RLTY Realty firmasındaki ortağı ile yollarını ayırdıktan sonra 3 yıl önce kendi şirketi Bahadiring çatısı altında BHDR Realty şirketini kurduğunu anlatan Bahadır, şunları söyledi:

“Eğitimim dolayısıyla yurt dışında çok bulundum. Üniversite yıllarında da çevremdeki arkadaşlarıma ev konusunda yardım ediyordum. İlk olarak böyle başladım. RLTY Realty şirketi ilk kurulduğunda 35 milyon dolarlık satış yaptım. Lüks emlak sektörüne hitap eden bir şirket oldu. Ancak ortağım ile yollarımı ayırdıktan sonra bu sektörde faaliyet göstermek üzere BHDR Realty şirketimi kurdum. Lüks emlak sektöründe olmasına rağmen faaliyet alanını New York’a üniversite için gelen öğrenciler için ev kiralanmasından, yatırım amaçlı ofis alımı yapmak isteyene, lüks emlak almak isteyene kadar her kesime hizmet veren bir şirket olarak genişlettim. 3 yılda 55 brokera ulaştık. Miami ve Los Angeles’ta da birlikte çalıştığımız şirketler var.“

280 milyon dolarlık emlak satışı

Emlak sektöründe bir yavaşlama olduğunu, New York’ta özellikle 10 milyon doların üzerindeki dairelerin satışında ciddi bir yavaşlama görüldüğünü kaydeden Bahadır, dünyadaki genel politik gelişmelerin bunda etkili olduğunu söyledi. Ancak Amerika Başkanı Donald Trump’ın emlak alım vergilerinde indirime gideceği beklentisinin gerçekleşmesi halinde sektörün yükselişe geçeceğini kaydeden Bahadır, tüm koşulların gerçekleşmesi halinde geçen yıl 280 milyon dolar olan satışlarını bu yıl 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Emlak sektöründe yaptıkları hizmetler ile farklılığı yakaladıklarını da belirten Bahadır, şunları söyledi:

“New York’ta ayrıca Türkiye’den gelen müşterilerimize hizmet veriyoruz. Yatırım için New York’tan ev alan müşterilerimizin kiracı bulmaları çok uzun zaman alırken biz 1-3 ay gibi kısa bir zamanda kiracısını buluyoruz. Ayrıca tasarımcılarımızın özel olarak hazırladıkları www.bahadiring.com üzerinden ev almak isteyenler tüm detaylara anında ve kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Ayrıca Türkiye ile New York lüks emlak sektörü arasında fark var. Örneğin İstanbul’da Boğaz manzaralı bir ev lüks sayılabiliyor ve 15-20 bin dolara kiralanabiliyorken New York’ta o fiyata ancak daire kiralayabiliyorsunuz. Proje geliştirme konusunda da 68 milyon dolarlık stratejik ortaklık yaptık. “

İtalyan Loro Piana ile erkek giyimi

Bahadiring New York markasıyla erkek giyim sektöründe yer alacaklarını da kaydeden Bahadır, bunun için ünlü lüks İtalyan markası Loro Piana ile ortak çalışma yapıldığını ve ürünlerde söz konusu markanın kumaşlarının kullanılacağını söyledi. Ürünlerin İstanbul’da Senpa şirketi tarafından üretileceğini kaydeden Bahadır, şöyle konuştu:

“Küçüklüğümden beri ailem giyimime dikkat ederdi. Ailecek de güzel giyiniriz. İş gezilerim de dahil gittiğim her yerde giyim tasarımcı olup olmadığımı sorarlar hep. Dolayısıyla hayatım boyunca insanların beni moda sektörüne ittiklerini söyleyebilirim. Birkaç tasarımcı ile çalışmaya başladım. İş yaşamıı çok yoğun. Sabah uçağa binip gün içerisinde toplantıya katılabiliyorsnuz, akşam da bir davete gidebiliyorsunuz. Dolayısıyla bazen hazırlanmak için zaman bulamayabiliyorsunuz. Üzerinde çalışılıyor. Kumaşların kalitesinden dizaynına kadar herşeyin mükemmel olması için uğraşılıyor. Amacım şu, bir pantolon üretilecek, bu pantolonu gündüz köpeğinizi gezdirirken giyebileceksiniz, birkaç değişik ile aynı pantolonu toplantıya giyebilecek, yine bir değişiklikle aynı pantolonu smokin ile birlikte baloda giyebileceksiniz. Üretim başladı. Türkiye’de. Paris, Londra ve New York’da eş zamanlı olarak bazı showroomlarda satışı yapılacak. Aynı zamanda internet üzerinden satışı da mümkün olacak.”

Kozmetikte Fransız ApoTcare ile ortak ürün

ApoTcare firmasının Fransız laboratuvarlarında özel cilt bakım kremi ve göz bakım ürünü geliştirildiğini de anlatan Bahadır, bu ürünlerin yine Bahadiring New York markası altında satışa sunulacağını söyledi. Ürünleri hem erkeklerin hem de kadınların kullanabileceğini ifade eden Bahadır, şu bilgileri verdi:

“Bu ürünün de çıkışı yine benim hayat tarzımdan yola çıkılarak oluşturuluyor. Yoğun iş hayatında örneğin saatler süren bir toplantının ardından bir davete o yorgun yüz ile katılmak istemiyorsunuz. Ya da uzun bir uçuştan sonra yorgun görünebiliyorsunuz. Bu yorgunluğu ortadan kaldırmak için her zaman bakım yaptıracak uzun bir zamanınız olmayabilir. Bu ürünleri kullarak 15 dakika içinde sağlıklı ve dinlenmiş bir görünüme kavuşabileceksiniz. Bu ürünler internet üzerinden ve aynı zamanda ApoTcare’in satıldığı yerlerde satışta olacak. Eylül ayında piyasaya girecek. “

Instagram’da 550 bin takipçi ve BMOJİ

İnstagram üzerinde yaklaşık 550 bin takipçiye ulaştığını ifade eden Bahadır, sosyal medyayı kullanmanın marka üzerinde önemli etkisinin olduğunu, bu nedenle özellikle Instagram’a ağırlık verdiğini ifade etti. Apple’ın mesajlaşırken kullanılan emoji'lerin kendi yüz ve yaşam tarzına uygulanarak BMOJİ olarak hayata geçtiğini de kaydeden Bahadır, 2 hafta içinde 3 bin kişinin bunları satın aldığını söyledi. İnstagram’daki toplam kullanıcının yüzde 5’inin BMOJİ’yi almalarının hedeflendiğini kaydeden Bahadır, “Çok yönlü olduğum ve sürekli seyahat ettiğim ayrıca Instagram’daki takipçi sayımda gözönüne alınarak sanırım teklif edildi. Bahadiring olarak ifade edilen yaşam tarzımı yanısıtıyor bu emojiler. Surat ifadelerimden tutun da iş ve özel yaşamıma ait tüm emojiler kullanımda” diye konuştu.