İSDEMİR'de ilk bobin üretildi

Fabrikada, başarılı sonuçlar alınan 'sıcak haddehane tesisi'nde deneme üretimi başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN - İskenderun'da kurulu bulunan OYAK bünyesindeki İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nda (İSDEMİR), modernizasyon ve dönüşüm yatırımları kapsamında montajı yapılan ve testlerde başarılı sonuçlar alınan 'sıcak haddehane tesisi'nde deneme üretimine başlandı.

İSDEMİR'den yapılan yazılı açıklamada, yassı çelik için çeşitli kalite ve ebatların deneme üretimlerine devam edildiği, Türkiye'nin önemli bir işalat kalemi olan ürünün en üst kalitede üretimin yapılmasının amaçlandığı kaydedildi. Tesis için Marubeni/Mitsubishi-Hitachi/Siemens konsorsiyumu ile yapılan sözleşme kapsamında yüksek kalitenin temini için en son teknolojinin uygulandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"700-2,050 milimetre arasındaki genişliklerde ve 1,2-22 milimetre arasındaki kalınlıklarda sac üretme imkanı sağlayan sıcak haddehane tesisi, benzerleri ile kıyaslandığında, dünyanın en modern tesislerinden birisidir. Tesis ilerde gerekli ilave ekipmanların da temini ile yıllık 4,5 milyon ton kapasiteye ulaşabilecektir. İSDEMİR çalışanları, 2006 yılında Erdemir'in OYAK'a devrinden sonra yeniden yapılanmanın verdiği güç ve destek ile 2008 yılının ikinci yarısında yassı çelik üretme hedefini gerçekleştirmiştir. Yılda 3,5 milyon ton kapasiteye sahip bu tesis ile diğer alanlarda gerçekleştirilen modernizasyon ve dönüşüm yatırımları için bu güne kadar toplam 2 milyar 80 milyon dolar harcama gerçekleştirilmiştir."

Açıklamada, İSDEMİR'in, OYAK sinerjisi ile Türk sanayisi için büyük önem taşıyan yatırımlarını sürdüreceği, çalışanları ile üretim, verimlilik, tasarruf ve kalitede ulaştığı konumu itibarıyla dünyanın öncü çelik şirketleri arasında yer alacağı vurgulandı.