İşgücü maliyeti yüzde 4 arttı

İşgücü maliyeti endeksi yılın dördüncü çeyreğinde yüzde 4 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'de İşgücü maliyeti endeksi 2013 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 4 arttı. Endeks, sanayi sektöründe yüzde 3.8, inşaat sektöründe yüzde3.2 ve hizmet sektöründe yüzde 4.3 artış gösterdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), İşgücü Maliyeti Endeksi, 2013 yılının dördüncü çeyrek verilerinin açıkladığı raporda, İşgücü maliyeti endeksi yüzde 4 arttı. Ücretli çalışana yapılan düzenli ve düzensiz ödemelerdeki saatlik değişimin göstergesi olan saatlik kazanç endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.2 arttı.

Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 3.1, inşaat sektöründe yüzde 3 ve hizmet sektöründe yüzde 3.1 olarak gerçekleşti. 

Saatlik kazanç endeksinde en yüksek artış yüzde 9.4 ile bilgi ve iletişim sektöründe gerçekleşti.

Saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi yüzde 6.7 arttı 

Raporda işverenin yaptığı sosyal güvenlik, ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerindeki saat başı değişimin göstergesi olan saatlik kazanç dışı işgücü maliyeti endeksi, yılın bir önceki çeyreğine göre yüzde 6.7 arttı. 

Endeks değerlerindeki artış oranları; sanayi sektöründe yüzde 4.8, inşaat sektöründe yüzde 1.4 ve hizmet sektöründe yüzde 10.2 olarak gerçekleşti.