İşletmelerin finansal raporlama standartları belirlendi

Bağımsız denetime tabi şirketler, finans tablolarını Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı'na göre yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı Hakkında Tebliğ ve eki ile Büyük ve Orta Boy İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standartları Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu standartlara ilişkin Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanlığında yapılan açıklamada ise BOBİ FRS'nin, bağımsız denetime tabi olup Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamayan işletmelerin uygulayacakları finansal raporlama çerçevesi olduğu aktarıldı.

Yürürlüğe bugün giren BOBİ FRS, 1 Ocak 2018 tarihi ve sonrasında başlayan hesap dönemlerinde uygulanacak.

Kurumun verilerine göre, 2016'da bağımsız denetim sözleşmesi imzalayan 6 bin 250 şirket bulunduğu, bu şirketlerden kamu yararını ilgilendiren kuruluşlarla tanımını karşılayan 1 bin 550 şirketin TFRS uyguladığı, kalan 4 bin 700 şirketin 1 Ocak 2018'den itibaren BOBİ FRS'yi uygulayacağı belirtildi.

24 ilde 25 tanıtım toplantısı yapılacak

Söz konusu uygulamanın tanıtımı için Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu yetkilileri ve uzmanlarınca çeşitli illerde tanıtım toplantıları yapılacak.

İş hacmi bakımından büyük ve orta boy işletmelerin daha fazla bulunduğu 24 ilde 25 toplantı düzenlenecek. 

Toplantı tarihleri ve yerlerine ilişkin bilgilendirme "kgk.gov.tr" sitesinden açıklanacak.