İSO'dan 'Özgeçmiş Bankası'

Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarının faydalanabileceği proje hayata geçti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Sanayi Odası, Yenibiris.com işbirliği ile meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunlarının faydalanabileceği "Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası" projesini hayata geçirdi.

İSO'dan yapılan yazılı açıklamada, bu projeyle nitelikli eleman ihtiyacı duyan İSO üyesi sanayicilerle, mesleki eğitim almış iş gücünün buluşturulmasının hedeflendiği, Proje çerçevesindeki hizmetlerden İSO üyesi sanayi kuruluşlarının ilk üç ay ücretsiz olarak faydalanacakları açıklandı.

Açıklamada, İstanbul Sanayi Odası ve Yenibiris.com'un işbirliğiyle oluşturulan bu sistemde yer almak isteyen adayların, www.yenibiris.com/iso adresini ziyaret ederek üyelik işlemlerini tamamlamaları yeterli olacaktır denildi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İşsizlik, özellikle de genç işsizliği Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında gelirken, sanayimizin kalifiye eleman temini konusunda büyük bir sıkıntı içinde olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede, Odamız ve Yenibiriş işbirliği ile, İSO üyesi sanayicilerimizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere, meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu adayları üyelerimizle buluşturmak amacıyla 'Meslek Okulu Mezunu Özgeçmiş Bankası' oluşturmuş bulunuyoruz. Bu girişimimiz ile İstanbul genelinde yer alan meslek lisesi ve meslek yüksek okulu mezunu adayların özgeçmişleri bir havuzda toplanacak ve bu havuzda toplanan özgeçmişlerden Odamız üyesi kuruluşlar yararlanabileceklerdir."