İspanyol kadınlara ''Kütahya işi'' giysiler
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KÜTAHYA - Kütahya'nın Şaphane ilçesinde, bir tekstil fabrikasında üretilen penye giysiler, yüzde 30'unun ihraç edildiği İspanya'da kadınlardan ilgi görüyor.
Firma sahibi Hasan Uslu, AA muhabirine, ilçede daha önce genellikle yapılan halı dokumacılığının uzun sürmesi ve çok yorucu olması nedeniyle kadınların aile bütçelerine katkı sağlamak için bu iş yerine tekstile yöneldiğini söyledi.
İlçede daha önce faaliyetini sürdüren ve üretimini durduran fabrikayı, Bursa'dan gelerek devraldıklarını belirten Uslu, 150 işçinin çalıştığı tesiste ayda yaklaşık 500 bin parça giysi ürettiklerini bildirdi.
Uslu, ihracata yönelik çocuk, kadın, erkek hazır giyim ürünleriyle faaliyet gösterdiklerini anlatarak, ''Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) mevzuat ve şartlarına uygun bir şekilde üretim yapıyoruz. İşçilerimiz, her türlü sosyal haklara sahip. Patronundan işçisine kadar bir aile sıcaklığı içinde çalışıyoruz'' dedi.
İş değil, çalıştıracak işçi sorunu yaşıyorlar
Fabrikada iş değil, yeterli sayıda çalıştıracak işçi bulamama sorunu yaşadıklarını dile getiren Uslu, bu yüzden çevre ilçelerden servis araçlarıyla işçi getirdiklerini belirtti.
Uslu, dikiş bilen herkese kapılarının açık olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
''Dikiş bilen kadınları eğitime tabi tutarak, kalifiye eleman olmalarını sağlıyoruz. İlçenin Bursa'ya yakın olması ise bizim için büyük avantaj. Hem malzemelerimizi getirmekte hem de ürettiklerimizi Bursa üzerinden büyük illere ve Avrupa ülkelerine göndermekte zorlanmıyoruz. Yaptığımız anlaşmalar çerçevesinde tüm ürünlerimizi dünyaca ünlü firmalara veriyoruz. Tekirdağ Çerkezköy'de, Türkiye ve dünyada isim yapmış firmaların depoları ürünlerimizle dolu. Oradan da yurt içi ve dışında faaliyette bulunan firmalara gönderiyoruz. İspanya'ya üretimimizin yaklaşık yüzde 30'unu gönderiyoruz. İspanyol kadınlar ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor. İspanya'daki trendi iyi yakalamış durumdayız.''